Preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Noel Le Graet, a declarat că doreşte ca arbitrii să nu întrerupă meciurile în cazul unor scandări homofobe, în ciuda noilor reguli introduse de FFF din acest sezon, care permit astfel de opriri ale meciurilor, relatează Reuters.

Federatia Franceza de fotbal, logoFoto: fff.fr

''Nu aş opri meciurile - sunt total împotriva acestui lucru'', a declarat Le Graet, marţi, pentru postul de radio France Info.

Întrebat dacă arbitrii îi vor urma sfaturile la meciurile din acest weekend, Le Graet a spus: ''Sper să fie aşa''.

''Ne vom asigura că nu vor mai fi (bannere şi scandări homofobe). Dar să opreşti meciul - Nu'', a mai comentat Le Graet.

Mai multe meciuri din Ligue 1 au fost întrerupte pentru scurt timp de arbitri din cauza scandărilor homofobe din tribune, decizii în concordanţă cu noile reguli introduse de FFF din acest sezon.

Preşedintele FFF nu are autoritatea de a le da indicaţii arbitrilor de a lua decizii împotriva noilor reguli, subliniază Reuters. Regulile au fost susţinute în mod public de ministrul francez al Sporturilor, fosta înotătoare de origine română Roxana Mărăcineanu, care săptămâna trecută s-a declarat ''uimită'' de comentariile anterioare ale lui Le Graet că ''sunt prea mult meciuri'' întrerupte pe motive de incidente cu caracter homofob, susține Agerpres.