​Lionel Messi (32 de ani) ar avea o clauză în contract care i-ar permite să plece la finalul fiecărui sezon de la FC Barcelona, anunţă El Pais.

Lionel MessiFoto: fcbarcelona.com

Potrivit sursei citate, clauza a fost introdusă în contract la ultima prelungire a înţelegerii, în 2017, când Messi a semnat până în vara anului 2021.

Înţelegerea dintre cele două părţi îi permite lui Messi să plece oricând doreşte, liber de contract, la data de 30 iunie a fiecărui an. De asemenea, în contractul semnat în 2017, atacantului i-a fost stabilită o cauză de reziliere de 700 de milioane de euro, însă aceasta a expirat după două sezoane, în vara acestui an.

Totuşi, potrivit Cadena Ser, clauza stipulată este valabilă doar în cazul în care Messi alege să plece la un club aflat în afara Europei. Printre variantele vehiculate de presa internaţionala se numără o aventură în Statele Unite ale Americii sau o întoarcere a lui Lionel Messi în ţara natală, în Argentina.

Messi nu a jucat în niciun meci din acest sezon pentru FC Barcelona, internaţionalul argentinian refăcându-se după accidentarea la gambă, informează Mediafax.