Dan Petrescu a prefațat, marți, într-o conferință de presă, returul dublei cu Slavia Praga din play-off-ul Champions League. Tehnicianul celor de la CFR Cluj a lăudat adversara din Cehia și s-a declarat nemulțumit de faptul că echipa sa a fost nevoită să joace foarte multe partide intr-un timp foarte scurt.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Slavia este o echipă fantastică. În sezonul trecut, dacă nu întâlnea Chelsea, cred că ar fi jucat în Champions League. O echipă fantastică, care acasă atacă şi câştigă aproape fiecare meci. Suntem realişti, ştim că ei sunt favoriţi, mai ales că în meciul tur nu am reuşit să marcăm. Slavia este mereu concentrată. Au câştigat ultimul meci cu 4-0, practic, cu a doua echipă", a spus Dan Petrescu.

Despre absenții din echipă

"Singurul lucru de care îmi pare rău este că nu avem toţi jucătorii la dispoziţie, ca să fim ca ei. Nouă ne lipsesc trei jucători importanţi: Culio, Vinicius şi Ţucudean, care nu este în plenitudinea forţelor. Dacă George era la primul meci, altul era rezultatul".

Despre șansele la calificarea în grupele Champions League

"Eu ştiu că dacă pierzi primul meci cu 0-1, şansele nu mai au cum să fie 50 la sută. Nu ştiu nicio accidentare la Slavia. Să nu uităm că obiectivul era o calificare în grupe şi a fost realizat. Eu sper să fim fizic mai bine decât în primul meci, pentru că cei de la Praga au alergat în primul meci mai mult"

Despre programul aglomerat

"Jucăm al 16-lea meci în 46 de zile. Este ceva inuman. Jucăm al 8-lea meci în Champions League. Înainte 17 meciuri erau tot sezonul, acum le-am jucat în 46 de zile. Ne antrenăm mereu separat şi asta este o problemă. Mâine trebuie să dăm totul, n-avem nicio scuză. Nu visez la adversari din Champions, mă gândesc doar la Slavia".

Meciul decisiv dintre Slavia Praga și CFR Cluj are loc miercuri, de la ora 22:00, va fi transmis în direct pe Look Plus și LiveText pe HotNews.ro.

CFR s-a calificat în play-off-ul Champions League după ce a trecut de Astana, Maccabi Tel Aviv și Celtic Glasgow.

Dacă va trece de Slavia Praga, CFR Cluj se va califica în grupele Champions League. Dacă va fi eliminată de formația cehă, echipa lui Dan Petrescu va evolua în grupele Europa League.