​Vlad Chiricheş (29 de ani) ar putea să plece de la Napoli la finalul perioadei de transferuri. Fundaşul naţionalei României a primit mai multe oferte, dar ultima se pare că se apropie cel mai mult de pretenţiile financiare ale napoletanilor, scrie Mediafax.

Vlad ChirichesFoto: sscnapoli.it

Fiorentina este ultima înscrisă în cursa pentru Chiricheş şi este gata să pluseze până la 12 milioane de euro. Jurnalistul Ciro Venerato, de la Rai Sport, a dezvăluit că după meciul de sâmbătă seara dintre cele două, un oficial al Fiorentinei i-a prezentat oferta omologului său de la Napoli, dar la prima vedere acesta din urmă se ţine tare. Deşi este rezervă la fosta formaţie a lui Maradona, Chiricheș nu este lăsat să plece pentru mai puţin de 15 milioane de euro. Cum diferenţa e de 3 milioane de euro, cluburile ar putea să cadă la un consens cu privire la transfer. Înaintea Fiorentinei, cea mai bună ofertă pentru transferul românului venise de la Sassuolo, care punea pe masă 8 milioane de euro.

Chiricheş va avea mult de tras dacă rămâne la Napoli. În sezonul trecut a prins 6 jocuri (3 în Serie A şi 3 în Europa League), după ce accidentările nu i-au dat pace. Suporterii au reacţionat nervos după ultima accidentare, spunând că nu e posibil ca românul să fie atât de fragil. Chiricheş va primi o nouă şansă la Napoli, iar dacă accidentările îl vor ocoli, poate că se va impune în primul ”11”.

Cum în ultimul timp a evoluat puţin, cota lui Chiricheş a scăzut la 4.5 milioane de euro, potrivit de site-ului de specialitate Transfermarkt. Transferat în 2015 de la Tottenham, pentru 7 milioane de euro, Chiricheş a evoluat în 48 de meciuri oficiale pentru Napoli şi a marcat 4 goluri.