La fel ca în turul precedent (cu Mlada Boleslav), FCSB a obținut doar un 0-0 în partida tur, disputată pe teren propriu, împotriva Vitoriei Guimaraes. După o primă repriză în care Planic a avut un gol anulat pentru ofsaid, iar Coman a fost periculos de mai multe ori (a lovit și bară), jocul s-a stins ușor-ușor, iar calificarea în grupele Europa League urmează să fie decisă în returul din Portugalia.

FCSB vs VitoriaFoto: fcsteaua.ro

Returul va avea loc joia viitoare, de la ora 22.00, la Guimaraes.

  • Declarații la finalul partidei:

"Mâine dimineaţă, la 10.15, vom organiza o conferinţă de presă în care va fi prezentat noul antrenor de către Gigi Becali. Vergil Andronache va rămâne în cadrul clubului, probabil chiar în staful noului antrenor. Nu are de ce să nu-şi dorească, eu cred că este onorat să rămână la FCSB.

A doua repriză ne-au dominat adversarii, dar băieţii au făcut un efort şi au reuşit să echilibreze partida. Avem şansă acolo. Trebuie să jucăm speculativ acolo. Important este că am demonstrat că putem forma un grup" - Narcis Răducan, la Pro X.

"Ce ne-am propus înainte de meci am realizat. În prima repriză am dominat total jocul, din păcate nu am reuşit să marcăm. Am avut două-trei ocazii clare. În repriza a doua s-au echilibrat lucrurile, dar rezultatul nu e corect. Adversara noastră nu şi-a creat situaţii de gol. În repriza a doua, dacă scorul era 2-0, nu cred că se supăra nimeni. Cred că e aceeaşi situaţie ca în dubla cu Mlada, şansele sunt 50-50.

Noi nu facem nimic altceva decât să asigurăm continuitatea. Ce se va hotărî, aia vom face. Suntem fericiţi că avem şanse reale de calificare, asta ne-am dorit de la început. Noi vom munci la fel de mult din orice postură. Nu contează numele sau poziţia din club, fiecare dintre noi trebuie să pună umărul la calificare. Eu am făcut tot ce a depins de mine ca lucrurile din club să aibă o continuitate" - Vergil Andronache, la Pro X.

"Nu ştiu nimic despre ce antrenor va veni, vom vedea mâine. Am citit şi noi în presă, îl ştiu pe Vintilă de când era la Viitorul. Sper să facă o treabă cât mai bună aici. A învăţat mult fotbal de la domnul Hagi. Sper să facem o treabă bună, dacă va veni el. Am schimbat antrenorul şi înaintea meciului cu Mlada, nu văd să fie o problemă.

Şansele sunt egale, e bine că nu am primit gol. Guimaraes e o echipă bună, ofensivă, dar sunt sigur că acolo vom marca cel puţin un gol" - Florin Tănase, la Pro X.

"Să sperăm că se întâmplă așa cum s-a întâmplat cu Mlada Boleslav. A avut Coman două ocazii în prima repriză, păcat ca n-a intrat. La nivelul ăsta trebuie să înscrii ocaziile pe care le ai. Ne-am cam speriat de ei, părerea mea. Nu sunt de speriat. Am făcut un meci bun, sper să ne legăm și să jucăm de la meci la meci tot mai bine. Dacă avem atitudinea și dăruirea din seara asta, cred că vom fi bine de acum încolo. Important e să formăm o familie, un grup unit. Am încercat să ne apropiem, să mai stăm, să ne povestim, lucruri care se întâmplă la orice echipă. Dacă tragem unul pentru altul nu avem cum să nu avem rezultate.

Avem șanse mari de calificare, important e să marcăm. Nu știu nimic de noul antrneor, nu ne interesează. La câte nume s-au vehiculat, cred că nici Andronache nu mai simte nimic, n-are nicio emoție. Să fie secret și să aflăm cu toții de la patron, deocamdată nu știm nimic. Vrem calificarea, m-aș bucura pentru băietii tineri din vestiar, au nevoie de asemenea meciuri. Să joci din trei în tre zile e ceva senzațional. Am înțeles că o să mai vină jucători, trei-patru, o să fim și mai mulți" - Mihai Pintilii, la Pro TV.

  • Au evoluat echipele:

FCSB: Bălgrădean - Creţu, Planic, Soiledis, Panţîru - O. Popescu, Pintilii (Oaidă ’67), Vînă (Gnohere ’60) - M. Roman (Popa ’46), F. Tănase, F. Coman. Antrenor: Vergil Andronache

Vitoria Guimaraes: Douglas - Sacko, Tapsoba, Bondarenko, Hanin - Pepe, Al Musrati, Andre Almeida (Will Poha ’62) – Rochinha (Soares ’66), Duarte (Guedes ’76), Davidson. Antrenor: Ivo Vieira

Cartonaşe galbene: Creţu ’17, Tănase ’53, Pintilii ’58, Popescu ‘88 / Al Musrati ‘15

Meciul a fost arbitrat de slovenul Matej Jug, ajutat la cele două linii de Matej Zunic şi Grega Kordez. Arbitru de rezervă a fost Nejc Kajtazovic.

  • Desfășurarea livetext a partidei dintre FCSB și Vitoria Guimaraes:

'90+3 Poha trage peste poartă din careu.

'84 Coman cade în careu, dar nu obține nimic.

'80 Ovidiu Popescu trage de la distanță, mingea trece puțin pe lângă poartă.

'76 Ultima schimbare a partidei: Guedes în locul lui Duarte.

'74 Bălgrădean reține după un corner executat bine de portughezi.

'66 Ultima schimbare la FCSB: Oaidă în locul lui Pintilii. La Guimaraes, Rafa întră, Rochinha iese.

'65 Probleme în careul lui Bălgrădean. Planic rezolvă în cele din urmă situația.

'62 Poha îi ia locul lui Almeida.

'60 Gnohere intră pe teren în locul lui Vînă.

'58 Galben și pentru Pintilii, după o intervenție dură. La faza fixă rezultată, Tapsoba a trimis cu capul pe lângă poartă.

'54 Adi Popa scapă liber în flancul drept, ezită un moment, trage pe jos la colțul scurt, dar portarul respinge în corner.

Gnohere a ieșit la încălzire.

'53 Tănase îl faultează pe Davidson și ia cartonaș galben.

'49 Ovidiu Popescu avansează, intră în careu, trimite în fața porții, dar Tapsoba respinge la timp.

'46 Încă un șut peste poartă din partea lui Davidson.

A început repriza secundă. Adi Popa a intrat în locul lui Roman.

Pauză la Giurgiu. FCSB vs Vitoria Guimaraes 0-0

'41 Pintilii pătrunde, pasează pentru Coman, dar acesta îl ia la țintă cu un șut slab pe Douglas.

'40 Vînă trage de la distanță, șutul este deviat de Coman, însă mingea ajunge în brațele lui Douglas.

'32 Lovitură de cap ratată a lui Bruno Duarte, Bălgrădean prinde fără probleme.

'23 Crețu centrează pe jos în careu, Coman reia din prima, dar mingea lovește bara.

'22 Davidson ia pe cont propriu o fază în flancul stâng, însă șutul său se duce mult peste poartă.

'17 Crețu ia galben după un atac dur la Davidson.

'15 Al Musrati vede primul cartonaș galben după un fault asupra lui Tănase.

'10 Guuimaraes pleacă pe contraatac, Davidson trage pe lângă poartă.

'9 Planic respinge din fața porții o centrare periculoasă.

'6 Soiledis rămâne întins în careul advers, după ce este împins de Tapsoba.

'3 Planic trimite mingea în poartă cu capul, după lovitura liberă a lui Vînă, însă golul nu este validat pentru că sârbul se afla în poziție de ofsaid.

A început partida, FCSB a avut lovitura de start.​