​Transferurile din fotbal au ajuns la un nivel amețitor în ultimele sezoane, iar Cristiano Ronaldo nu este de acord cu acest lucru. Atacantul portughez consideră că prea ușor se aruncă cu banii pe unii jucători care nu au demonstrat aproape nimic. "Dacă un portar valorează 75 de milioane, cred că eu valorez de trei sau patru ori mai mult", este de părere Ronaldo.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Jucători care nu merită 100 de milioane de euro

"Trăim în vremuri cu prețuri incredibile. Lăsând la o parte cazul Joao Felix (cumpărat de Atletico Madrid cu 120 de milioane de euro), orice fotbalist poate valora 100 de milioane de euro fără să fi demonstrat nimic. Un fundaș și un portar pot să coste 70 sau 80 de milioane, nu sunt de acord. Pe de altă parte este și ceva pozitiv pentru că acest lucru arată că industria fotbalului produce mulți bani.

Dacă un portar valorează 75 de milioane de euro, cred că eu valorez de trei sau patru ori mai mult" - Cristiano Ronaldo, într-un interviu pentru TVI.

Cristiano a fost cel mai scump jucător din lume în momentul în care a fost transferat de Real Madrid de la Manchester United - 94 de milioane de euro.

De atunci însă, piața transferurilor a trecut la un nivel superior, iar cel mai scump fotbalist din istorie este (încă) Neymar - cedat de Barcelona la PSG pentru 222 de milioane de euro - clauza de reziliere a contractului.