Uli Hoeness şi-a anunţat retragerea de la conducerea clubului Bayern Munchen după 40 de ani petrecuţi în structurile de management ale grupării bavareze, a anunţat Bild, citat de presa internaţională. El a fost preşedinte al clubului din 27 noiembrie 2009.

Uli HoenessFoto: Agerpres

În vârstă de 67 de ani, Uli Hoeness a fost jucător la Bayern din 1970 până în 1979, apoi a intrat în conducerea clubului.

El nu va mai candida pentru un nou mandat de preşedinte al clubului, la alegerile din noiembrie. Hoeness va rămâne în Comitetul de supraveghere a activităţii grupării, însă nu va mai ocupa funcţia de preşedinte al acestuia.

Cele mai mari şanse să îi succeadă le are Herbert Hainer, fost conducător al Adidas din 2001 până în 2016 şi preşedinte interimar al clubului Bayern în 2014, în perioada de detenţie de 14 luni primită de Hoeness, după ce a fost condamnat la trei ani şi jumătate pentru fraudă fiscală.

În timpul în care Hoeness s-a aflat în conducerea clubului din Munchen, echipa a câştigat de 21 de ori campionatul Germaniei, de 12 ori Cupa Germaniei şi de două ori Liga Campionilor, în 2001 şi 2013, informează News.ro.