Presa din Anglia anunţă că Mohamed Salah (27 de ani) va primi, în cel mai scurt timp, propunerea de prelungire a contractului cu Liverpool, campioana en-titre a Europei.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Deşi actuala înţelegere expiră abia în 2023, ”cormoranii” vor prelungirea pe încă un sezon, împreună cu mărirea salariului, pentru a fi siguri că egipteanul acceptă. Şi nu oricum. Vor să îl facă pe Salah fotbalistul cu cel mai mare salariu din Premier League. Noul contract ar urma să îi aducă în conturi 24.5 milioane de euro/ an.

Decizia are la bază şi ultimele zvonuri apărute în presa internaţională, potrivit cărora Real Madrid vrea să dea marea lovitură şi să îi facă o ofertă uriaşă lui Salah. Ar fi pus pe masă aproximativ 200 de milioane de euro pentru transfer, însă şefii de pe Anfield au răspuns negativ propunerii.

Salah a fost unul dintre oamenii-cheie ai lui Liverpool într-un sezon de excepţie pentru "cormorani", încununat cu cucerirea Ligii Campionilor.

Salah evoluează pentru Liverpool din 2017, atunci când a fost transferat de la AS Roma, pentru 42 de milioane de euro. De atunci, evoluţiile lui au început să devină din ce în ce mai bune şi a devenit unul dintre cei mai buni fotbalişti ai lumii.

Statisticile egipteanului în Anglia şi Liga Campionilor sunt impresionante: 108 meciuri, 72 de goluri şi 30 de pase decisive. Transfermarkt îi oferă o cotă de piaţă de 150 de milioane de euro, transmite Mediafax.