Reprezentanţii clubului FC Barcelona s-au deplasat marţi în Franţa pentru a discuta cu oficialii clubului de fotbal Paris Saint-Germain despre o eventuală revenire la "Barca" a starului brazilian Neymar, au anunţat media franceză şi spaniolă, însă fără ca dosarul să evolueze semnificativ, informează AFP.

NeymarFoto: psg.fr

Conform RMC şi Le Parisien, reuniunea nu a condus la niciun acord şi nici nu a făcut paşi înainte, PSG arătându-se inflexibil în discuţiile cu partea catalană.

Directorul sportiv al FC Barcelona, fostul jucător francez Eric Abidal, şi alţi doi directori ai clubului au plecat la Paris pentru a-şi întâlni omologii de la PSG, conform media catalane Rac1 şi TV3.

Barcelona ar oferi un schimb care ar include jucători precum Philippe Coutinho sau Ivan Rakitic, mai susţine presa.

Săptămâna trecută, noul director sportiv al lui PSG, Leonardo, a declarat că discuţiile sunt ''mai avansate decât înainte'' cu privire la transferul brazilianului. ''Dacă pleacă, pleacă. Cu cât mai curând (o să ştim), cu atât mai bine (va fi)", a punctat Leonardo.

Cotidianul Le Parisien a scris că o ofertă propusă de FC Barcelona clubului Paris Saint-Germain pentru a-l ceda pe Neymar la campioana Spaniei îl includea pe brazilianul Philippe Coutinho şi o sumă în bani cuprinsă între 60 şi 80 milioane de euro.

Publicaţia franceză susţinea că este vorba de o ofertă verbală care nu s-a concretizat într-una oficială, întrucât parizienii nu s-au lăsat convinşi, precizând că suma nu este suficientă, iar valoarea la care este estimat Coutinho, de 120 milioane, este prea mare.

Clubul Paris Saint-Germain solicită cel puţin 200 milioane de euro în schimbul lui Neymar, conform aceleiaşi publicaţii, care mai susţine că Real Madrid pare să aibă cele mai mari şanse de a-şi asigura serviciile starului brazilian.

Publicaţia din capitala Franţei precizează că proprietarii din Qatar ai lui PSG, "deranjaţi de dorinţa de a pleca a lui Neymar", vor "mulţi bani în schimbul acestuia".

Le Parisien reaminteşte că această sumă se apropie de cele 222 milioane de euro pe care Paris Saint-Germain le-a plătit în urmă cu doi ani pentru a-l aduce pe brazilian de la FC Barcelona.

Presa catalană comentează la rândul ei cazul Neymar, cotidianul Sport asigurând că pentru FC Barcelona "partida nu este încă pierdută", iar "bătălia finală" se va da între Real Madrid şi clubul catalan, informează Agerpres.