Barcelona și Napoli au susținut două meciuri amicale în America în decurs de o săptămână, iar gruparea blaugrana s-a impus în ambele partide. Dacă în prima întâlnire campioana Spaniei a câștigat cu 2-1, în al doilea meci italienii nu au mai marcat niciun gol și au primit patru, scor 0-4, informează Mediafax.

Antoine Griezmann, primul gol pentru BarcelonaFoto: fcbarcelona.com

Luis Suarez (dublă: '48 și '58), Antoine Griezmann ('56, primul său gol pentru catalani) și Ousmane Dembele ('63) au fost marcatorii partidei contra vicecampioanei din Serie A.

Vlad Chiricheș a fost titular pentru Napoli și a fost schimbat la pauză cu Sebastiano Luperto.

Rezumatul partidei dintre Barcelona și Napoli:

"Chiar dacă a fost un meci amical a fost greu, antrenamentele au fost făcute în timp scurt, schimbul de fus orar. Totul este foarte complicat, dar cred că senzațiile sunt pozitive", a spus Luis Suarez, care a adăugat: "Echipa a câștigat, a creat mult situații de gol, iar acest lucru este important".

Tehnicianul Barcelonei, Ernesto Valverde, a fost deranjat de jurnaliștii prezenți la conferință, care l-au întrebat dacă accidentarea lui Lionel Messi este un reală sau a fost doar o scuză pentru a nu merge în stagiul de pregătire din America.

"Mi-ar fi plăcut să fie în vacanță, dar problema este că este accidentat. Nu o să lăsăm un jucător singur în Barcelona când noi suntem aici. El acum continuă procesul de recuperare și nu știu dacă o să fie apt pentru primul meci din noul sezon din La Liga. Mi se pare dificil să revină", a spus Valverde, la finalul partidei Napoli - Barcelona, scor 0-4.

Barcelona va deschide noul sezon din La Liga. Gruparea catalana va juca, în deplasare, cu echipa Athletic Bilbao vineri, 16 august, de la ora 22:00.

Antrenorul lui Napoli, Carlo Ancelotti, a rămas cu un gust amar după eșecul suferit în fața echipei blaugrana. Italianul dă vină pe arbitraj: "Meciul a fost schimbat de două goluri care au fost în afara jocului, primul și al doilea. Plec de aici cu un moral foarte bun. În primul meci meritam să câștigăm, iar astăzi am fost mai obosiți, dar suntem pregătiți pentru începutul sezonului".

Napoli va juca în prima etapă din Serie A în fața celor de la Fiorentina, pe 24 august, de la ora 21:45.