Sherry Bray şi Christopher Ashford, angajaţi ai unei firme britanice de sisteme de supraveghere video, au pledat vinovat, vineri, ei recunoscând că au accesat imagini cu trupul neînsufleţit al fotbalistului Emiliano Sala, care au ajuns apoi pe reţelele de socializare, relatează presa internaţională, citată de News.ro.

Emiliano SalaFoto: Cardiff City FC

Emiliano Sala, care avea 28 de ani, a murit la începutul acestui an. La 21 ianuarie, avionul în care se aflau Sala şi pilotul David Ibbotson a fost dat dispărut, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic.

Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi. Epava avionului a fost găsită, la 3 februarie, pe fundul Canalului Mânecii. Autorităţile britanice au recuperat din epava avionului trupul neînsufleţit al fotbalistului Emiliano Sala. Trupul pilotului David Ibbotson nu a fost găsit.

În februarie, poliţia a deschis o anchetă după ce pe reţelele de socializare au apărut imagini cu trupul neînsufleţit al lui Sala. Poliţiştii au descins la sediul firmei de supraveghere video, care avea un contract conform căruia monitoriza morga, şi au descoperit că directoarea firmei, Sherry Bray, şi un alt angajat, Christopher Ashford, au accesat ilegal imaginile.

Potrivit Reuters, Bray a făcut fotografii cu telefonul său mobil şi le-a trimis altei persoane prin Facebook Messenger. Poliţiştii au descoperit că Bray a fotografiat şi alt cadavru.

Bray, în vârstă de 48 de ani, şi Ashford, 62 de ani, au pledat vinovat la tribunalul din Swindon. Cei doi, care au recunoscut că au accesat fără autorizaţie materiale aflate pe computer în perioada 9-11 februarie, îşi vor afla sentinţele la 20 septembrie.

Bray a recunoscut şi că i-a cerut lui Ashford, la 12 februarie, să şteargă fotografiile pe care le avea el şi că ziua următoare a şters imagini surprinse de camerele de supraveghere din morgă şi o fotografie cu Sala de pe telefonul ei mobil.