Partida tur dintre CFR Cluj și Celtic Glasgow din turul III preliminar al Champions League a fost una echilibrată. Echipa lui Dan Petrescu a deschis scorul după un contraatac finalizat de Rondon, însă scoțienii au egalat rapid prin Forrest și pornesc drept favoriți la calificare în returul de săptămâna viitoare.

CFR Cluj vs Celtic 1-1, in prima mansa a turului III din preliminariile Champions LeagueFoto: celticfc.net
  • Au marcat: Rondon '28 / Forrest '37

Au evoluat echipele:

CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - C. Deac, L. Aurelio, Bordeianu, Djokovic - Rondon (76' Țucudean) , Omrani (67' Păun). Antrenor: Dan Petrescu

Celtic Glasgow: Bain - Ajer, Elhamed (87' Bitton), Simunovic (75' Jullien), Bolingoli - Forrest, Brown, McGregor - Christie - Edouard, Morgan (67' Ntcham). Antrenor: Neil Lennon

Cartonaşe galbene: Bordeianu '25, Aurelio '34, Susic '65 / Bolingoli '30, Morgan '42, Bitton '90+2

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Serbia, condusă de Srdjan Jovanovic. Asistenţii acestuia au fost Uroš Stojković şi Milan Mihajlović, în timp ce al patrulea oficial a fost desemnat Novak Simovic.

Declarații la finalul partidei:

"I-am studiat foarte bine, au marcat 19 goluri și au primit două. Nu mai știu de când nu au pierdut un meci oficial. Avem toți regrete, dar sunt fericit și mândru de echipa mea. Dar rezultatul e nemeritat. La un meci cu Celtic, ai nevoie de noroc. La fazele fixe, mingea nu voia să intre. Burcă a ratat incredibil. Omrani, la fel. Țucudean a intrat foarte bine. Golul primit a fost precedat de două faulturi clare. La televizor nu s-a văzut. Noi ne-am oprit de două ori, dar ei ne-au surprins.

Ei vor ataca din minutul 1. Ce viteză au avut azi, te speriai când îi vedeai. Nu știu dacă vom mai putea repeta această performanță. La ce fază avem, trebuie să marcăm. Dacă avem ocazii, trebuie să o băgăm. Ei să dea în bară sau pe lângă. Ei sunt favoriți și ar fi fost și dacă îi băteam cu 1-0" - Dan Petrescu (antrenor CFR), potrivit DigiSport.

"Este un rezultat foarte bun pentru noi, ne îndreptăm atenţia acum spre meciul retur. În retur, atmosfera este un mare avantaj pentru noi, noi mereu încercăm să fim ofensivi acasă şi să marcăm cât mai mult posibil", a declarat Neil Lennon (antrenor Celtic), potrivit DigiSport.

"Aveam senzația că puteam obține un rezultat mai bun, dar am terminat neînvinși. Ceea ce trebuie să facem acum este să înscriem gol sau goluri în deplasare pentru a ne califica. Sper să marchez cât mai mult la CFR pt a-mi ajuta echipa. Atacanții trăiesc din aceste goluri. Au demonstrat că au calitate, e o echipă de un alt nivel, dar și noi am demonstrat că putem să ne ridicăm la nivel. Am avut și la Maccabi o atmosferă dificilă, așa cum va fi și la Glasgow, dar eu sper să înscriem și să ne calificăm" - Mario Rondon (CFR), potrivit DigiSport.

"A fost un meci foarte greu, echipa a intrat foarte bine, a dat gol, a luptat, cred că meritam victoria. Cu o echipă aşa de mare, dacă ai atâtea ocazii trebuia să dăm cel puţin două goluri! Nu ne-am speriat deloc de Celtic, este o echipă cu jucători puternici, cu multă calitate, dar noi am demonstrat că ne putem bate cu oricine. A fost doar prima manşă, s-a terminat 1-1, mergem acum la Glasgow să dăm gol. Dacă vom avea aceeaşi atitudine ca azi avem şanse să ne calificăm fără probleme. Echipa e în formă foarte bună, am demonstrat şi în campionat. Nu ne temem de suporterii lui Celtic, mă bucur că va fi o atmosferă foarte frumoasă acolo" - Mario Camora (CFR), potrivit DigiSport.

"A fost un meci greu. CFR e o echipă bună, ne așteptam să fie un meci greu. . Și săptămâna viitoare trebuie să dăm sută la sută și trebuie să câștigăm. Îi știam, sunt jucători experimentați. Mă aștept la un meci dificil și în retur, trebuie să fim și mai concentrați ca să putem câștiga. Am sosit acum două săptămâni, am fost primit foarte bine. Sunt fericit și toată lumea mă ajută să mă integrez. Am avut o perioadă fantastică la Dinamo, a fost o perioadă uluitoare pentru mine. Îmi place Dinamo, îmi place clubul, le urez cele bune" - Hatem Elhamed (Celtic), potrivit DigiSport.

De știut:

  • Returul este programat la 13 august, de la ora 21:45, la Glasgow.

  • Dacă va trece de Celtic Glasgow, campioana României o va întâlni pe Slavia Praga (Cehia), echipă la care sunt legitimați Nicolae Stanciu și Alex Băluță. În play-off, echipa lui Dan Petrescu ar urma să joace primul meci la 20/21 august, iar returul la 27/28 august.

  • Dacă va fi eliminată de Celtic Glasgow, CFR Cluj va juca în play-off-ul UEFA Europa League cu învingătoarea dublei dintre Sheriff Tiraspol (Republica Moldova) şi AIK Stockholm (Suedia). În play-off-ul Europa League, campioana României ar urma să joace primul meci pe 22 august, iar returul pe 29 august.

Despre adversara CFR-ului din turul III preliminar

Celtic Glasgow are în palmares 50 de titluri de campioană, 39 de Cupe ale Scoției și a câștigat de 18 ori Cupa Ligii. În sezonul trecut, adversara CFR-ului a terminat pe primul loc în campionat, la 9 puncte de rivala Glasgow Rangers, echipa clasată pe locul 2, cu un golaveraj impresionant: 77-20.

Celtic Glasgow are un lot în valoare de 67.43 milioane de euro, conform transfermarkt.com. Cel mai bine cotat jucător este Kieran Tierney (22 ani, fundaș stânga, dorit de Arsenal), care a suferit o accidentare la șold și va lipsi din dubla cu CFR.

Desfășurarea livetext a partidei:

Final de meci. CFR Cluj vs Celtic Glasgow 1-1 (Rondon '28 / Forrest '37)

'90+4 Luis Aurelio ratează complet un șut de la mare distanță.

'90+3 Arlauskis se întinde și evită un corner.

'90+2 Djokovic dă mingea pe lângă Bitton, încearcă să treacă în viteză, dar este faultat. Jucătorul lui Celtic ia galben.

'90+1 Christie centrează la bara a doua, Edouard reia slab cu capul pe lângă poartă.

'87 Bitton este ultima schimbare a lui Lennon. Acesta i-a luat locul lui Elhamed.

'84 Păun trage puternic din marginea careului, Bain respinge, Țucudean încearcă o foarfecă spectaculoasă, dar mingea cade pe plasa porții.

'82 Bolingoli trimite în fața porții pentru Edouard, mingea este atinsă de Arlauskis și iese în corner.

'81 Deac trage dintr-o lovitură liberă, însă mingea trece pe lângă poartă.

'78 Deac îi pasează lui Țucudean, șutul său este deviat de Ajer și se duce în corner.

'77 Forrest vine din flanc, ajunge în poziție centrală, dar trage pe lângă poartă.

'75 A doua schimbare în ambele echipe: Jullien în locul lui Simunovic, Țucudean intră, Rondon iese.

'67 Schimbări de ambele părți. Omrani este înlocuit cu Păun (CFR), Ntcham intră în locul lui Morgan (Celtic).

'64 Susic intră foarte dur la Brown și scapă doar cu un cartonaș galben.

Dan Petrescu este nemulțumit în urma unei decizii a arbitrului și primește cartonaș galben.

'51 Brown împinge mingea spre propria poartă după un corner, Bain este pe fază și respinge în ultimul moment.

A început repriza secundă. Ardelenii au avut lovitura de start.

Pauză în Gruia. CFR Cluj vs Celtic Glasgow 1-1 (Rondon '28 / Forrest '37)

'42 Morgan ia cartonaș galben.

'37 Gol Celtic! Forrest trage pe lângă Luis Aurelio și mingea intră în poarta lui Arlauskis după ce lovește bara.

'34 Luis Aurelio a fost avertizat cu cartonaș galben.

'30 Boli Bolingoli-Mbombo primește cartonaș galben.

'28 Goool CFR Cluj! Ardelenii pleacă pe contraatac, Deac îi pasează pe poziție viitoare lui Rondon, acesta scapă singur cu Bain și îi trimite mingea printre picioare.

'26 Bordeianu ia galben după ce îl lovește pe Edouard cu piciorul.

'24 Deac pasează excelent pentru Omrani, acesta pierde prea mult timp, trage în cele din urmă, dar nu găsește cea mai bună soluție (șutul său a fost deviat, dar arbitrul nu a observat și a dat aut de poartă).

'16 Bordeianu trage puternic din marginea careului, dar mingea este respinsă de Ajer.

'13 Omrani încearcă să surprindă și trimite un șut-centrare, dar mingea trece pe lângă poartă.

'12 Forrest centrează periculos în fața porții, Vinicius respinge în corner.

'6 O primă ocazie a celor de la CFR. Mingea este respinsă în corner de Simunovic, după o pasă rapidă în fața porții a lui Rondon. La faza fixă rezultată, Burcă vine lansat și dă peste poartă cu o lovitură de cap de la marginea careului de 6 metri.

'5 Edouard trage pe jos din afara careului și îi pune probleme lui Arlauskis, care reține în doi timpi.

A început partida din Gruia.​