CFR Cluj se află în fața celui mai dificil adversar din această campanie din preliminariile Champions League, urmând să se dueleze cu Celtic Glasgow, campioana Scoției, pentru calificarea în play-off. Partida tur are loc pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu", de la ora 21:00, putând fi urmărită în direct pe DigiSport 1, Look Plus și LiveText pe HotNews.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Echipele probabile:

CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Djokovic, Bordeianu, L. Aurelio - Omrani, Țucudean, C. Deac. Antrenor: Dan Petrescu

Rezerve: Vâtcă, Sylla, Păun, M. Pereira, Butean, Cestor, Rondon

Celtic: Gordon - Elhamed, Bitton, Aker, Bolingoli - Brown, McGregor - Forrest, Christie, Jonston - Edouard. Antrenor: Neil Lennon

Rezerve: Bain, Jullien, Simunovic, Griffiths, Sved, Ntcham, Ralston

Meciul va fi arbitrat de sârbul Srdjan Jovanovic. Acesta va fi ajutat de asistenţii Uros Stojkovic și Milan Mihajlovic. Rezervă va fi Novak Simovic.

Ce au spus cei doi antrenori

"La meciurile de acasă e foarte bine să nu primeşti gol, dar nu ştiu cum să facem cum să nu primim. Arlauskis trebuie să prindă o zi fantastică, la fel şi apărarea şi norocul va conta. E clar că vrem o victorie, dar e important să nu luăm gol. Un 1-0 ar fi fantastic, dar ştim ce ne aşteaptă la Glasgow, o atmosferă fantastică.

Nu suntem foarte norocoşi că am căzut cu Celtic, mâine va fi foarte greu. Vom avea nevoie de un meci perfect, la cum joacă acum ne va fi greu să îi oprim. Totul e în favoarea lor, tradiţia, bugetul, jucătorii. Noi nu putem lua decât jucători liberi, dar mâine nu va juca bugetul. Nu am mai jucat în grupe de ani buni şi va fi un miracol să ajungem acolo", a spus Dan Petrescu potrivit digisport.ro.

''Îmi imaginez că va fi cel mai important pentru noi în acest început de sezon. CFR Cluj e campioana României, a trecut peste o dublă dificilă în turul anterior, sunt puternici, compacţi. Centrează repede în careu, duc mingea rapid în faţă şi sunt foarte bine organizaţi în apărare. Vom juca primul meci în deplasare, aşa că trebuie să fim atenţi, să resetăm lucruri, în termen de mentalitate. Dar ştim care sunt stimulentele şi ce ne motivează'', a declarat Lennon.

Celtic Glasgow are în palmares 50 de titluri de campioană, 39 de Cupe ale Scoției și a câștigat de 18 ori Cupa Ligii. În sezonul trecut, adversara CFR-ului a terminat pe primul loc în campionat, la 9 puncte de rivala Glasgow Rangers, echipa clasată pe locul 2, cu un golaveraj impresionant: 77-20.

Celtic Glasgow are un lot în valoare de 67.43 milioane de euro, conform transfermarkt.com. Cel mai bine cotat jucător este Kieran Tierney (22 ani, fundaș stânga, dorit de Arsenal), care a suferit o accidentare la șold și va lipsi din dubla cu CFR.

Formația pregătită de Neil Lennon (48 de ani) a început aventura europeană tot în primul tur preliminar. Pe parcurs, Celtic a mai trecut de Sarajevo (5-2 la general) și de Kalju (7-0 la general). Celtic a debutat sâmbătă (3 august) în campionat și a învins cu 7-0 pe St. Johnstone. Au marcat Ryan Christie (de trei ori), Michael Johnston, Olivier Ntcham, Odsonne Edouard și Leigh Griffiths.

Returul este programat la 13 august, de la ora 21:45, la Glasgow.

  • Dacă va trece de Celtic Glasgow, campioana României o va întâlni pe Slavia Praga (Cehia), echipă la care sunt legitimați Nicolae Stanciu și Alex Băluță. În play-off, echipa lui Dan Petrescu ar urma să joace primul meci la 20/21 august, iar returul la 27/28 august.
  • Dacă va fi eliminată de Celtic Glasgow, CFR Cluj va juca în play-off-ul UEFA Europa League cu învingătoarea dublei dintre Sheriff Tiraspol (Republica Moldova) şi AIK Stockholm (Suedia). În play-off-ul Europa League, campioana României ar urma să joace primul meci pe 22 august, iar returul pe 29 august.

Vor avea loc miercuri, turul III preliminar al Champions League:

20:00 Krasnodar (Rusia) vs FC Porto (Portugalia)

20:45 Basaksehir (Turcia) vs Olympiakos (Grecia)

21:00 CFR Cluj (România) vs Celtic Glasgow (Scoția)

21:00 FC Basel (Elveția) vs LASK Linz (Austria)

21:15 Maribor (Slovenia) vs Rosenborg (Norvegia)

Partidele retur vor avea loc în perioada 13-14 august.

Citește și:

Champions League, turul III preliminar: PAOK vs Ajax 2-2 - Răzvan Marin a intrat pe teren în minutul 82 (Rezultatele serii)