După transferul lui Harry Maguire de la Leicester la Manchester United (88 de milioane de euro), jurnaliștii de la Marca au întocmit un prim 11 al celor mai scumpi jucători din fotbalul mondial. Lionel Messi nu se află printre aceștia: Barcelona nu a plătit niciun ban în schimbul său, argentinianul fiind format în celebra La Masia.

Cei mai scumpi titulari din istoria fotbaluluiFoto: captura marca.com

Portar: Kepa

A fost transferat de la Athletic Bilbao la Chelsea în schimbul a 80 de milioane de euro. A ajuns pe Stamford Bridge în luna august a lui 2018, este cel mai scump portar din istoria sportului rege.

Fundaș dreapta: Kyle Walker

Internaționalul englez a costat 56,7 milioane de euro, bani plătiți de Manchester City celor de la Tottenham. A semnat cu formația pregătită de Pep Guardiola în iulie 2017.

Fundaș central: Virgil van Dijk

În decembrie 2017, Liverpool a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu Southampton pentru a-l transfera pe Virgil van Dijk. Olandezul a ajuns la cormorani, alături de care a cucerit ultima Champions League.

Fundaș central: Harry Maguire

În urmă cu doar câteva zile, Manchester United a anunțat că a plătit aproximativ 88 de milioane de euro pentru Harry Maguire de la Leicester.

Fundaș stanga: Lucas Hernandez

Bayern Munchen a ținut capul de afiș atunci când a anunțat că l-a achiziționat pe internaționalul francez Lucas Hernandez de la Atletico Madrid. În schimbul acestuia, bavarezii au plătit 80 de milioane de euro.

Mijlocaș: Rodrigo Hernandez

Manchester City le-a îmbogățit conturile celor de la Atletico Madrid cu 70 de milioane de euro. Cetățenii l-au achiziționat pe Rodrigo Hernandez, acesta urmând să facă parte din lotul lui Guardiola începând cu acest sezon competițional.

Mijlocaș: Paul Pogba

Deși l-a avut în propria-i curte atunci când francezul era un junior de mare perspectivă, Manchester United a fost nevoită să dea 105 milioane de euro pe Paul Pogba de la Juventus.

Mijlocaș: Frenkie de Jong

Încântătorul Ajax din sezonul trecut (semifinalist în Champions League) și-a vândut una dintre perle, Frenkie de Jong semnând pentru FC Barcelona. Catalanii le-au plătit lăncierilor 75 de milioane de euro (plus alte 11 în funcție de performanțele jucătorului pe Camp Nou).

Atacant: Coutinho

Cu evoluții tot mai apreciate la Liverpool, Coutinho a ajuns până la urmă pe Camp Nou, Barcelona plătind 120 de milioane de euro în schimbul brazilianului.

Ca un paradox, după plecarea brazilianului Liverpool a câștigat (în acest an) Champions League, competiție pentru care Coutinho acceptase să vină la Barca (a considerat că are șanse mai mari să cucerească alături de catalani.

Atacant: Neymar

În vara lui 2017, speculațiile au prins contur, iar Neymar a lăsat Barcelona pentru a ajunge la PSG. Prețul mega mutării a fost pe măsura: clauza de reziliere în valoare de 222 de milioane de euro. A devenit (și încă este) cel mai scump transfer din istoria fotbalului.

Atacant: Kylian Mbappe

Tot în vara lui 2017, PSG mai dădea un tun pe piața transferurilor: Kylian Mbappe de la AS Monaco. Internaționalul francez a costat-o pe campioana Franței 180 de milioane de euro.