FCSB, antrenată de interimarul Vergil Andronache, a suferit a doua înfrângere consecutivă în campionat (după 0-2 cu Botoșani) și a treia în toate competițiile (a pierdut și cu Alashkert, 2-3, în Europa League). Astra Giurgiu s-a impus cu 2-1, pe teren propriu, și a adunat șapte puncte, în timp ce FCSB rămâne cu patru.

Liga 1Foto: lpf.ro

Au marcat: V. Gheorghe '20, Albec '75 / Oaidă '28.

  • Au evoluat următoarele echipe:

Astra: Kitanov - Carneiro, Dima, Graovac, Radunovici - Crepulja, Biceanu, V. Gheorghe - Răduţ (Fl. Matei '62), Alibec (Tounkara '90+1), Stahl (Begue '46). Antrenor Dan Alexa.

FCSB: A. Vlad - V. Creţu, Planici, Bălaşa (Vînă '40), Soiledis - Ov. Popescu, I. Cristea, Oaidă (Fl. Coman. 62) - Moutinho, Gikiewicz (Fl. Tănase '46), Panţîru. Antrenor Vergil Andronache.

Cartonaşe galbene: Graovac '57, V. Gheorghe '68, David Bruno '81 / Ov. Popescu '50, Moutinho '87, Coman '90.

Arbitri: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Ovidiu Artene – Cătălin Popa. Observatori: Cornel Sorescu, Iulius Nemţeanu,

  • Declarații de la finalul partidei:

"Ne-am dorit victoria şi am reuşit să ne atingem obiectivul. Nu am avut vreo ambiţie, nu am vrut să demonstrez nimănui nimic. Ştiu că sunt un jucător bun. Nu e o scuză că a plecat Andone sau că le-au lipsit jucători. Asta e FCSB, trebuie să trateze fiecare meci cu aceeaşi dăruire" - Denis Alibec, potrivit DigiSport.

"Eu cred că s-a schimbat atitudinea, e cel mai important lucru. Băieţii şi-au dorit victoria, dar au fost greşeli personale şi aşa s-a scris istoria meciului. Bălaşa a greşit, dar noi suntem alături de el, îl susţinem. Au fost meciurile de Europa League, s-a jucat mereu din 3 în 3 zile. Un factor important e şi drumul, sunt mii de kilometri parcurşi. Se aşteaptă multe de la noi.

Lucrurile trebuie să stea altfel joi. E altă competiţie, sunt băieţi maturi. Nu cred că are vreo legătură cu ce s-a întâmplat acum. Asta le-am spus şi la pauză, să ne gândim mereu la ce va urma. Nu contează atât de mult cine vine, până la urmă tot jucătorii sunt cei mai importanţi. Oricine vine va veni cu un suflu nou. Băieţii au caracter şi cred că lucrurile vor arăta bine" - Vergil Andronache, potrivit DigiSport.

"Eu zic că suntem într-o derută totală. Azi nu am început rău, am avut la 0-0 un penalty. Din păcate, se repetă ce a fost cu ani în urmă la Giurgiu. Am mai avut încă un penalty după, dar asta nu schimbă jocul majorităţii jucătorilor. Avem nevoie de un fundaş central. La ce greşeli au făcut Planic şi Bălaşa, e nevoie de un transfer. Pe Bălaşa nu cred că o să îl mai vedem" - Helmuth Duckadam, la DigiSport.

"Nu e uşor, nu sunt încă fizic la 100%. Am venit la un club mare, dar meciul acesta nu a fost bun pentru noi. Nu e bine că nu am câştigat. Trebuie să luptăm, trebuie să fim 11 lei pe teren, trebuie să arătăm dăruire. Eu sunt atacant, trebuie să înscriu goluri. Dacă nu marchez, dar echipa câştigă, eu sunt mulţumit" - Lukas Gikiewicz, potrivit DigiSport.

Bucuria celor de la Astra:

Rezultatele înregistrate în etapa a patra:

Chindia Târgoviște - CFR Cluj 1-4

FC Botoșani - Gaz Metan Mediaș 1-1

Dinamo București - Academica Clinceni 4-2

FC Hermannstadt - Univ. Craiova 2-1

Sepsi - Viitorul Constanța 2-2

Voluntari - Poli Iași 0-0

Astra Giurgiu vs FCSB 2-1

În următoarea etapă, Astra Giurgiu va evolua la Mediaș, contra lui Gaz Metan, în timp ce FCSB va primi vizita celor de la FC Voluntari.

Clasamentul Ligii 1, la finalul primelor patru etape:

*sursă foto: captură flashscore

  • Desfășurarea livescore a partidei de la Giurgiu:

Final de meci. Astra învinge FCSB, scor 2-1.

'82 Kitanov plonjează excelent la centrarea șutată a lui Coman din lovitură liberă.

'75 Gol Astra! Alibec recuperează după gafa lui Vînă, combină cu Gheorghe, scapă singur cu Vlad și înscrie cu un șut lângă bară.

'70 Coman șutează pe mijlocul porții din lovitură liberă, Kitanov prinde fără probleme.

'53 Răduț trimite periculos din lovitură liberă, Vlad respinge în corner din fața lui Dima.

Pauză la Giurgiu. Astra vs FCSB 1-1.

'40 Bălașa este înlocuit cu Vînă.

'29 Cristea scoate de pe linia porții la lovitura de cap a lui Dima, iar Vlad trimite în corner.

'28 Gol FCSB! Oaidă trage pe jos, șutul este deviat, mingea prinde mult efect și intră în poartă la colțul lung.

'20 Gol Astra! Bălașa face o gafă, Alibec recuperează mingea și îi pasează lui Valentin Gheorghe, care îl învinge pe Vlad cu un șut la colțul lung.

'9 Vlad scoate șutul lui Alibec de la distanță, din lovitură liberă.

'4 Soiledis centrează din flancul stâng, mingea îl lovește în mână pe Dima, însă Kovacs nu intervine.

A început partida.​