Liverpool deschide noul sezon din Premier League, vineri, 9 august, contra lui Norwich City. Jurgen Klopp, manager-ul vicecampioanei Angliei, s-a arătat foarte nemulţumit de modul în care a fost stabilit programul din noul sezon, transmite Mediafax.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Liverpool a disputat ultimul meci din stagiunea precedentă pe 1 iunie, în finala Ligii Campionilor, contra lui Tottenham, scor 2-0. Ţinând cont de acest lucru, Klopp spune că meciul lui Liverpool ar fi trebuit programat mai târziu, eventual duminică, având în vedere vacanţa scurtă, dar şi faptul că mai mulţi jucători din echipa sa au evoluat pentru ţările lor la Copa America sau Cupa Africii

“Nu prea e cum ar trebui. Cine a avut ideea aceasta? E o nebunie! Aş fi preferat să joc cu Norwich duminică, pentru a avea două zile în plus de pregătire. Ultimul nostru joc, contra lui Tottenham, a fost la trei săptămâni după ce toată lumea încheiase sezonul. Nu prea e corect. Văd că oamenii sunt entuziasmaţi şi nimeni nu e îngrijorat de problema aceasta. De aceea vreau să menţionez pentru că nimeni altcineva nu vede lucru acesta”, a declarat Klopp, sâmbătă, la o conferinţă de presă.

În această vară, Roberto Firmino şi Alisson Becker au fost prezenţi la Copa America, alături de Brazilia, care a câştigat competiţia. De asemenea, Mohamed Salah şi Sadio Mane au reprezentat Egiptul, respectiv Senegalul, la Cupa Africii. Ultimul are şanse mici să joace în prima etapă.

Înainte de meciul cu Norwich, Liverpool va juca în Supercupa Angliei, duminică (4 august), de la ora 17:00, contra lui Manchester City.