​Borussia Dortmund a câștigat, sâmbătă seară, Supercupa Germaniei, după ce s-a impus împotriva lui Bayern Munchen, scor 2-0. Meciul a avut loc pe Signal Iduna Park din Dortmund, în fața a peste 80.000 de suporteri, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

După o primă repriză dominată în mare parte de Bayern Munchen, Dortmund a ieșit mai bine de la vestiare în repriza secundă și a punctat la una dintre primele acțiuni ofensive. Tânărul Jadon Sancho a luat o acțiune pe cont propriu, în minutul 48, a evitat mai mulți adversari și l-a găsit pe Paco Alcacer, care a reluat excelent, la firul ierbii, învingându-l pe Manuel Neuer.

Același Sancho, în vârstă de 19 ani, a fost decisiv și la golul secund al echipei sale, în minutul 69. Englezul a scăpat singur în flancul drept, a pătruns în careu și l-a învins pe Neuer cu un șut printre picioare, ducând scorul la 2-0.

Bayern Munchen și-a creat numeroase ocazii, însă nu a reușit să marcheze pe Signal Iduna Park, astfel că Supercupa Germaniei a mers la Borussia Dortmund, pentru a șasea oară în istoria clubului. Echipa din Dortmund s-a mai impus în 1989, 1995, 1996, 2013 şi 2014.

Vezi aici rezumatul partidei Borussia Dortmund vs Bayern Munchen.

Au evoluat echipele:

Borussia Dortmund (4-2-3-1): Hitz - Piszczek (80' Wolf), Akanji, Toprak, Schulz - Witsel, Weigl - Sancho (80' Bruun Larsen), Reus, Guerreiro (75' Hakimi) - Alcacer

Bayern Munchen (4-2-3-1): Neuer - Kimmich, Sule, Boateng, Alaba (70' R. Sanches) - Tolisso, Alcantara (80' Pavard) - Muller (66' Davies), Goretzka, Coman - Lewandowski