CFR Cluj s-a impus cu 4-1 în fața nou-promovatei Chindia Târgoviște, pe stadionul Ilie Oană din Ploiești, într-un meci din etapa a patra a Ligii 1. Echipa lui Dan petrescu a fost condusă cu 1-0 până în minutul 49.

HotNews.roFoto: Hotnews

Neicuțescu a deschis tabela de marcaj în minutul 27, iar Chindia Târgoviște a intrat în avantaj la pauză. În minutul 49, CFR Cluj a egalat scorul după ce o minge deviată de Ţucudean l-a atins pe Aioani și a intrat în plasă.

Păun a adus-o pe CFR în avantaj în minutul 67, cu un șut de la marginea careului de 16 metri, profitând de o respingere greșită a lui Leca. Scorul final a fost stabilit de dubla lui Deac (74' și 89'). La golul al treilea al ardelenilor, Deac a finalizat un contraatac, însă reluările au arătat că Omrani se afla în poziție de ofsaid. În minutul 89, mijlocașul l-a învins pe Aioani cu un șut la colțul lung, după o preluare pe piept.

Au evoluat echipele:

Chindia Târgovişte: Aioani - Martac, Benga, Leca, Dumitraşcu – Novac (Rata ’70), L. Mihai - Neguţ, Cherchez (Florea ’70), Yameogo (Şerban ’77) – Neicuţescu. Antrenor: Viorel Moldovan

CFR Cluj: Vâtcă - Butean, A. Mureşan, Cestor, Peteleu – Itu (Aurelio ’28), Hoban, Păun - Deac, Ţucudean (Omrani ‘66), Costache (Petrila ’87). Antrenor: Dan Petrescu

Cartonaşe galbene: Novac ’13, Yameogo ‘44

Arbitri: George Cătălin Găman - Radu Adrian Ghinguleac, Vladimir Urzică - George Rădulescu

Observatori: Adrian Vidan, Valentin Mateescu

"O rușine pentru noi a fost prima repriză pentru că nu am arătat că suntem echipa campioană. Ei și-au dorit mai mult în prima repriză, ne-au surprins, joacă cu entuziasm, au dat mult mai mult. Mă bucur însă că am revenit și am arătat că suntem o echipă mai matură.

(n.red. - Dan Petrescu) Nu era mulțumit, în prima repriză ei au fost mai buni, e bine c- ne-am trezit, e bine că nu am îmbătrnit degeaba. S-a văzut experiența, în momentele grele", a spus Ciprian Deac la finalul meciului, care a vorbit și despre evoluția lui din partida contra celor de la Maccabi Tel Aviv din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor:

"Eu sunt pregătit meci de meci, sunt supărat pe mine pentru că la meciul cu Maccabi pot să zic că a fost un accident pentru mine. Am jucat foarte slab, nu m-am recunoscut, am fost foarte supărat. Aveam nevoie de acest meci să-mi recapăt încrederea, știam că pot mult mai mult, să mă corectez și să joc mai bine de la meci la meci".

Dan Petrescu: "Prima repriză au meritat să conducă, cred că am scăpat ieftin 1-0"

“Cred că am vorbit degeaba toată săptămâna, că vor fi ofensivi, au ceva din nebunia Viitorului. Prima repriză au meritat să conducă, cred că am scăpat ieftin 1-0. Arată ca o echipă care poate să se bată chiar la play-off. Pe jocul de atac sunt foarte buni. Nicio echipă din România nu ne-a pus atâtea probleme de când sunt eu, de doi ani. La pauză le-am spus că a schimba toată echipa, dar n-am cum. Am avut noroc mare, a băgat-o George la prima ocazie în repriza a doua. Voiam să-l scot pe Itu din minutul 15. Avem nevoie de jucători tineri valoroşi, care joacă în echipa naţională. Nu fac miracole, nu pot să iau un jucător de la echipa a doua şi să-l bag, nu are experienţă de Liga I. Aurelio a intrat foarte bine, are şansă mare să joace acum cu Celtic. Ţucudean sper să fie şi el sănătos la meciul cu Celtic”, a spus Petrescu la Look Plus, potrivit News.ro.

De cealaltă parte, Viorel Moldovan consideră că echipa Chindia are entuziasm şi atitudine, dar comite erori. “Am făcut o primă repriză excelentă, exact cum ne-am propus. A doua repriză a fost din păcate diametral opusă. Ca la Craiova am primit golul egalizator mult prea devreme, nu înţeleg de ce. Cred că e destul de mare diferenţa pe tabelă. Am muncit mult, avem entuziasm, dorinţă, atitudine, dar facem erori şi oferim adversarilor mult mai experimentaţi să înscrie din situaţii pe care putem să le neutralizăm”, a afirmat Moldovan.

Pentru CFR Cluj urmează meciul tur cu Celtic Glasgow, în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Partida va avea loc miercuri, 7 august, de la ora 21:00, în Gruia. Echipa din Scoția s-a impus sâmbătă cu 7-0 în fața formației ST. Johnstone, în primul meci din campionat.

Rezultate înregistrate în etapa a patra:

Chindia Târgoviște - CFR Cluj 1-4

FC Botoșani - Gaz Metan Mediaș 1-1

Dinamo București - Academica Clinceni 4-2

Au mai rămas de disputat:

Duminică:

18:00 FC Hermannstadt - Univ. Craiova

21:00 Sepsi - Viitorul Constanța

Luni:

18:00 Voluntari - Poli Iași

21:00 Astra FCSB

Liga 1, clasament în timp real:

Sursa foto: soccerstand.com