Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a anunţat că va extinde aplicarea regulii eliminării temporare, pe care a testat-o deja, la 31 de competiţii de juniori şi tineret, din sezonul 2019/2020, susține News.ro.

Federatia Engleza de FotbalFoto: Wikipedia

Regula îi permite unui arbitru să elimine un jucător pentru zece minute dacă fotbalistul protestează la vreo decizie. Arbitrul va semnaliza eliminarea temporară arătându-i jucătorului cartonaşul galben şi, în acelaşi timp, marginea terenului. La a doua abatere, jucătorul va fi eliminat cu cartonaşul roşu.

"FA a testat punctual eliminările temporare în sezonul 2017/2018, înainte de a o extinde în mai multe campionate în sezonul 2018/2019, cu scopul de a îmbunătăţi experienţa de meci pentru public şi pentru jucători. După răspunsul pozitiv primit din partea jucătorilor, antrenorilor şi arbitrilor, s-a decis ca eliminările temporare să fie extinse la 31 de campionate pentru tineret. Protestele reprezintă un element-cheie care trebuie abordat şi testele au demonstrat că eliminările temporare funcţionează bine", a precizat FA într-un comunicat, citat de lefigaro.fr.