Bogdan Andone și-a anunțat demisia din funcția de antrenor al echipei FCSB, la conferința de presă susținută după înfrângerea cu Alashkert, scor 2-3, în a doua manșă a turului doi preliminar al Europa League.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Şi ca jucător am fost serios şi responsabil, aşa îmi fac şi meseria de antrenor. Tocmai de aceea nu accept pe un teren de fotbal să fiu huiduit pentru nişte decizii pe care nu le iau eu. Am încercat să-i spun patronului despre problemele existente în ultima perioadă, dar e echipa lui, doar el decide, aşa că nu mai am ce să fac la această echipă. Aşa că mă opresc aici în relaţia mea cu Steaua, nu ţin de scaun, nu mă intersează banii, mă interesează să pot să-mi fac meseria cum vreau eu, să pot să muncesc pentru ceea ce cred eu.

Ţin să le mulţumesc oamenilor care au avut încredere în mine, îmi pare rău că nu am avut timpul necesar să le demsonstrez că am avut dreptate, că filozofia mea este o flozofie bună. În primul rând vreau să le mulţumesc jucătorilor, sunt deosebiţi, cu caractere extraordinare, am avut o relaţie foarte bună cu ei, vreau să le transmit să aibă încredere că pot califica această echipă în grupele Europa League. Ştiţi care sunt deciziile pe care le iau antrenorii de la FCSB...

Nu am vrut să las echipa după meciul cu Botoşani, pentru că ştiam că este timpul scurt, echipa era dărâmată după acea înfrângere, nu am vrut să las echipa înaintea unui meci de Europa League şi am încercat să-i ţin montaţi pe jucători pentru meciul din această seară, pentru această calficare pe care am obţinut-o cu greu", a spus Bogdan Andone, în conferinţa de presă organizată după meci, potrivit News.ro.

Bogdan Andone fusese numit antrenor principal la FCSB la 15 iunie, în sezonul trecut el fiind secundul lui Mihai Teja la echipa patronată de Gigi Becali. Andone a condus-o pe FCSB în 7 meciuri oficiale, înregistrând 4 victorii, un egal și două înfrângeri.

Rezultatele obținute de FCSB cu Bogdan Andone pe bancă:

FCSB - Milsami 2-0

FCSB - Hermannstadt 4-3

Milsami - FCSB 1-2

Sepsi - FCSB 0-0

Alashkert - FCSB 0-3

FCSB - FC Botoșani 0-2

FCSB- Alashkert 2-3

FCSB a suferit o înfrângere rușinoasă în fața celor de la Alashkert (Armenia), joi, în manșa secundă a turul doi preliminar al Europa League, scor 2-3. Florin Tănase și Florinel Coman au marcat golurile vicecampioanei României, care a obținut calificarea grație victoriei din tur, scor 3-0.

FCSB vs Alashkert 2-3 / Vicecampioana României, calificare chinuită în turul trei preliminar (5-3 la general)