KAA Gent şi Royal Antwerp au pregătit împreună dubla manşă cu FC Viitorul, din turul 2 preliminar al Europa League, când nu era clar care dintre dintre aceste echipe belgiene va primi replica deţinătoarei Cupei României, scrie site-ul radioteleviziunii RTBF, citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Gent o va întâlni joi în deplasare pe Viitorul, în manşa a doua, după ce s-a impus în tur cu 6-3. Iniţial, Viitorul ar fi urmat să joace cu Antwerp, dar verdictul Tribunalului belgian de arbitraj pentru sport (CBAS) referitor la clubul KV Mechelen a avut repercusiuni în cascadă. Gend şi Antwerp nu au fost însă surprinse.

"De la bun început, noi ştiam că există o îndoială legată de echipa ce o va întâlni pe Viitorul, i-am contactat pe omologii noştri de la Gent", a explicat Frederic Leidgens, team manager-ul lui Antwerp.

"Trebuia să studiem toate scenariile posibile şi să spunem . Aşa că a fost greu, dar în acelaşi timp destul de uşor de rezolvat, în măsura în care cunoşteam eventualul nostru înlocuitor", a spus oficialul echipei antrenate de Ladislau Boloni.

"Am făcut treaba împreună. De altfel, Gent, ne-a ajutat mult, fiindcă acum câţiva ani a jucat cu Viitorul", a adăugat el.

Dacă organizarea practică a fost împărţită, nu la fel s-a întâmplat cu urmărirea echipei Viitorul, cele două grupări belgiene ocupându-se separat de acest aspect.

Două cluburi rivale unite în pregătirea unui meci ipotetic înseamnă un lucru destul de neobişnuit, notează RTBF.

Meciul FC Viitorul Constanţa - KAA Gent, în manşa a doua a turului al doilea preliminar al Europa League, va avea loc joi, la Ovidiu, de la 18:00.