Cu o victorie la limită în manșa tur (scor 1-0), CFR Cluj ar trebui să abordeze meciul cu Maccabi Tel-Aviv din postura de formație care trebuie să marcheze pentru a spera cu adevărat la calificarea în turul trei preliminar al Champions League. Căldura și publicul pătimaș vor fi avantajele gazdelor, după cum spune Dan Petrescu. Meciul va fi în direct pe Digisport 1 și LiveText pe HotNews.ro de la ora 20:00.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce spune Dan Petrescu

"Căldura și umiditatea sunt foarte mari și vor fi în avantajul celor de la Maccabi, care sunt mai obișnuiți să joace în aceste condiții. Am avut ghinion să cădem cu ei, puteam să întâlnim un adversar cu care să ne fi fost mai ușor. Dar suntem pregătiți, vom da totul" - Dan Petrescu.

"Atmosfera este bună, suntem pregătiți să facem o partidă bună. Știm că trebuie să jucăm perfect ca să avem șanse de calificare cu Maccabi" - Michael Pereira, mijlocaș CFR.

De știu:

  • Echipa care se va califica din această dublă manșă se va duela în turul III preliminar cu Celtic Glasgow (Scoția) sau Kalju (Estonia) - cel mai probabil cu scoțienii, cei care s-au impus în manșa tur cu 5-0. Meciul tur se va disputa pe 6-7 august, în timp ce returul este programat pe 13 august.
  • Se va juca cu casa închisă: Organizatorii au anunțat că toate tichetele pentru meciul retur cu CFR Cluj au fost vândute. Confruntarea va avea loc pe arena Netanya, cu o capacitate de 13.610 locuri. Stadionul a fost inaugurat pe 30 octombrie 2012 și a costat în total 55 de milioane de euro.
  • Învinsa din această dublă va juca în Europa League cu SP Tre Penne sau Sūduva.
  • Maccabi a câștigat precedentele două confruntări cu echipe din România.
  • Cine va arbitra partida: Germanul Marco Fritz va conduce la centru meciul de pe arena Netanya. El va fi ajutat de asistenții Christian Gittelmann şi Dominik Schaal, în timp ce rezervă va fi Sven Jablonski.

Ultimele cinci meciuri jucate

CFR Cluj stă mai bine atunci când vine vorba despre ultimele 5 partide disputate, campioana României având patru victorii și o remiză (1-1 cu Poli Iași).

Clujenii au trecut pe rând de: Astana (3-1), Academica Clinceni (4-1), Maccabi Tel-Aviv (1-0) și Dinamo (1-0).

Maccabi Tel-Aviv are două victorii (3-0 cu Netanya și 4-0 cu Beer-Sheva), două înfrângeri (2-3 cu Bnei Yehuda și 0-1 cu CFR Cluj) și o remiză (1-1 cu Haifa).

Netanya Stadium