FC Botoșani a produs surpriza etapei a treia, a învins FCSB, în deplasare, scor 2-0, și a adunat șapte puncte în noul sezon de Liga 1. De partea cealaltă, echipa antrenată de Bogdan Andone rămâne cu patru puncte și are nu mai puțin de nouă jucători accidentați, după ce Dennis Man a părăsit terenul în minutul 13 al partidei disputate pe stadionul "Nicolae Dobrin" din Pitești.

Ongenda a marcat pentru FC BotosaniFoto: Captura Look Plus

Aceasta este prima victorie a moldovenilor în fața celor de la FCSB. FC Botoșani a ajuns la 11 partide consecutive fără înfrângere în Liga 1. Pentru FCSB, acesta a fost primul meci pierdut sub conducerea lui Bogdan Andone.

Golurile au fost marcate de Andronic '18 şi Ongenda '41. Oaspeții au mai ratat ocazii importante atât prin cei doi marcatori, cât și prin Ashkovski.

Ce au declarat cei doi antrenori:

"Am făcut multe greşeli, am acuzat o stare de oboseală, o lipsă de prospeţime exagerată, nu sunt prea multe de spus de jocul ăsta. Suntem nevoiţi să improvizăm în anumite poziţii, analiza o vom face noi şi vom vedea unde s-a greşit. Din păcate, cel mai mare minus este accidentarea lui Dennis, va fi foarte dificil pentru următoarele meciuri să găsim o formulă ideală. Starea de oboseală se acumulează pe zi ce trece, nici măcar meciurile de pe teren propriu nu le disputăm pe teren propriu. Nu am avut ce comenta la demiterea lui Marian Lupu (n.r. - preparator fizic), el decide cine rămâne, cine vine. Am avut şi discuţii, am şi eu propuneri, vom vedea", a declarat Bogdan Andone la DigiSport.

"A fost un meci la discreţia noastră. Scorul nu arată realitatea din teren. Fotbalul este plăcere, ne chinuim la antrenamente ca să fim fericiţi la meciuri. În fotbal nu îmi e frică de absolut nimeni, în teren nu respectăm pe nimeni, pot face orice alături de jucătorii mei. Le-am cerut doar să joace cu plăcere, că de asta sunt fotbalişti", a declarat Marius Croitoru la DigiSport.

  • Au evoluat echipele:

FCSB: Vlad - Ovidiu Popescu, Planic, Cristea, Salomao (Belu-Iordache '46) - Vînă, Filip, Oaidă - Man (Bălaşa '16/Moutinho '61), Tănase, Coman. Antrenor: Bogdan Andone

FC Botoşani: E. Pap (Hankic '68) - Haruţ, A. Miron, Chindriş, Soiledis - J. Rodriguez, E. Papa - Ashkovski, Ongenda, Ofosu (Piţian '82) - R. Andronic (Holzmann '74). Antrenor: Marius Croitoru

Meciul a fost arbitrat de Lucian Rusandu, ajutat de asistenţii Radu Adrian Ghinguleac şi Imre-Laszlo Bucsi. Arbitru de rezervă a fost Bogdan Dumitrache, iar observatori Eduard Dumitrescu şi Mircea Călin.

  • Au avut loc în etapa a treia:

Poli Iași vs Academica Clinceni 2-0

FC Voluntari vs Astra Giurgiu 1-2

Gaz Metan Mediaș vs Sepsi 1-1

CFR Cluj vs Dinamo București 1-0

CSU Craiova vs Chindia Târgoviște 1-0

FC Viitorul vs FC Hermannstadt 3-2

FCSB vs FC Botoșani 0-2

  • Clasament Liga 1:

1. FC Viitorul (9-2) 9 puncte

2. CSU Craiova (6-2) 9

3. FC Botoșani (8-3) 7

4. CFR Cluj (6-2) 7

5. Poli Iași (4-1) 7

6. Gaz Metan Mediaș (5-3) 5

7. Astra Giurgiu (4-4) 4

8. FCSB (4-5) 4

9. Sepsi (1-1) 3

10. Chindia Târgoviște (2-4) 1

11. FC Voluntari (2-6) 1

12. FC Hermannstadt (5-9) 0

13. Academica Clinceni (3-9) 0

14. Dinamo București (0-8) 0

  • Desfășurarea livetext a partidei:

Final de meci! FCSB vs FC Botoșani 0-2

De la margine sunt arătate cinci minute suplimentare.

'86 Soiledis recuperează un balon și trage de la distanță, dar nu cadrează șutul.

Din tribune se aude "Demisia!, Demisia!".

'81 Tănase trage peste poartă de la distanță.

'79 Belu-Iordache pasează înapoi, Coman trage la colțul scurt, dar Hankic respinge în corner cu un reflex de ultim moment.

'71 Cartonaș galben pentru Moutinho.

'68 Portarul Pap este înlocuit cu Hankic.

'63 După două pase verticale, Ashkovski rămâne singur cu Vlad, dar trage din nou peste poartă.

'61 Introdus pe teren în minutul 16, în locul lui Man, Bălașa este înlocuit cu Moutinho (debutant).

'53 Oaidă trage pe poartă de la distanță, dar Pap prinde fără probleme.

'51 Tănase rămâne singur cu Pap, după o eroare în apărarea oaspeților, însă nu controlează bine balonul și trimite pe lângă poartă.

'49 Vînă trage la colțul scurt, Pap este pe fază și respinge în corner. La faza următoare, Pap se accidentează la piciorul drept, însă își revine și continuă partida.

Belu-Iordache îi ia locul lui Salomao.

Repriza secundă a început.

Pauză la Pitești. FC Botoșani conduce pe FCSB cu 2-0.

'45+1 Ongenda trage în Vlad, portarul respinge în fața porții, de unde Andronic ratează incredibil cu o reluare din alunecare.

'40 Goool Botoșani! Oaspeții pleacă pe contraatac, combină perfect, mingea ajunge la Ongenda, iar acesta îl învinge pe Vlad cu un șut plasat aproape de vinclu.

'34 Ashkovski trece incredibil prin apărarea gazdelor, dar trage peste poartă dintr-o poziție excelentă. Bălașa și Planic au fost depășiți foarte ușor de jucătorul din Macedonia.

'33 FCSB are o acțiune prelungită, însă apărarea oaspeților rezistă.

'23 Tănase trimite un balon în fața porții, pe jos, dar Vînă nu a ajuns la timp pentru a șuta.

'18 Goool Botoșani! Debutantul Răzvan Andronic îl învinge pe Vlad cu un șut pe jos, după ce Ashkovski a trecut în viteză de Planic și a trimis o pasă excelentă prin spatele lui Cristea.

'17 Ofosu avansează în flancul stâng, intră în careu și încearcă să trimită către poartă, însă FCSB trece cu bine peste momentul dificil.

Bălașa îi ia locul lui Man.

'14 Andronic trage frumos din afara careului, mingea a trecut pe lângă poarta lui Vlad.

'12 Dennis Man cade pe teren, se ține de coapsa piciorului stâng și iese plângând de pe teren.

'11 Vînă trimite cu efect, Pap plonjează, dar mingea nu prinde cadrul porții.

'9 Ongenda încearcă un voleu din marginea careului, însă șutul său a trecut puțin pe lângă poartă.

A început partida.​​ FCSB a avut lovitura de start.