​16 jucători din Premier League au primit, în secret, acordul medicilor și al Federației Engleze de Fotbal pentru a consuma substanțe considerate interzise. Dintre aceștia, opt au fost din ediția trecută a Premier League, șase din sezonul 2017-2018 și doi din sezonul 2016-2017, susține Mediafax.

Logo Premier LeagueFoto: premierleague.com

Potrivit informațiilor oferite de Mirror, în probele jucătorilor, au fost găsite urme de amfetamină, morfină, ritalin sau triamcinolon.

Fotbaliștii au fost testați de instituția UK Anti-Dopping, însă au primit dreptul de a juca, după ce Federația Engleză de Fotbal a considerat că substanțele au fost administrate în scopuri medicale.

În afara celor 16 fotbaliști aflați sub anonimat, au mai existat nume în Premier League care au consumat, în mod legal, substanțe interzise. Printre aceste nume, se află Dirk Kuyt, Carlos Tevez sau Gabriel Heinze.

Fotbalul nu este singurul sport în care se pot oferi astfel de permisiuni, ciclistul Bradley Wiggins consumând triamcinolon, înainte de câștiga ediția din 2012 a Turului Franței.