Gerard Pique (32 de ani) a cumpărat clubul catalan de juniori Gimnastic Manresa, la şapte luni după ce a achiziţionat şi pachetul majoritar al echipei FC Andorra, potrivit Mediafax.

Gerard PiqueFoto: fcbarcelona.com

Planul lui Pique este cât se poate de clar: juniorii de la Gimnastic vor fi consideraţi de acum înainte parte integrată a clubului FC Andorra, deoarece echipa din Liga 4 nu are grupe de juniori. Pique a depus o cerere pentru ca FC Andorra să fie primită în Segunda B (Liga 3) în acest sezon.

Fundaşul Barcelonei vrea ca echipa deţinută de el să ia locul grupării Reus, care în stagiunea 2018/2019 a fost exclusă din Segunda Division (Liga 2). Catalanii au mari probleme financiare, astfel că au fost retrogradaţi în Liga 3. Clubul nu şi-a pus la punct problemele din sezonul trecut, astfel că va evolua în Liga 4 în acest sezon.

Cu un loc lăsat liber în Liga 3, Pique a depus o cerere pentru ca echipa sa, FC Andorra, să evolueze în al treilea eşalon valoric al Spaniei. Antrenorii echipei FC Andorra sunt Gabri şi Jorquera, foşti jucători la FC Barcelona.

După ce a cumpărat, în luna decembrie, FC Andorra, Pique a promis că are planuri mari cu micuţa echipă: "Cei care mă cunosc ştiu că sunt foarte ambiţios. Acum veţi râde de ceea ce spun, însă întotdeauna voi afirma că imnul Ligii Campionilor se va auzi în Andorra", a spus Pique, la momentul respectiv.