"Suntem pregătiţi, dar Viitorul este un adversar de valoare", "o echipă tânără şi talentată, ce vrea să-şi continue evoluţiile din sezonul trecut, în care a terminat în forţă", a prefaţat antrenorul formaţiei belgiene de fotbal Gent, Jess Thorup, duelul de joi din manşa întâi a turului 2 preliminar al Europa League, potrivit Agerpres.

Jess Thorup, antrenor GentFoto: kaagent.be

După ce KV Mechelen a fost exclusă din cupele europene, Gent o va întâlni pe Viitorul în turul 2 preliminar al Europa League, în locul lui Antwerp, echipa lui Ladislau Boloni, care va juca în turul 3.

"Ea (Viitorul - n. r.) pare să fi trecut perfect peste plecarea vedetei sale Ianis Hagi. Cu siguranţă, nu vom subestima acest adversar. E clar însă că trebuie să fim capabili să îl eliminăm, dacă avem ambiţia să atingem faza grupelor, ceea ce e cazul nostru. Aşadar, va trebui mai ales să nu luăm gol joi. Căldura va juca un rol în acest meci, dar temperatura este aceeaşi pentru cei 22 de jucători, iar staff-ul medical nu riscă să fie luat pe nepregătite. Ştie ce are de făcut...", a declarat Thorup, citat de ziarul La Derniere Heure.

Tehnicianul danez a salutat revenirea lui Laurent Depoitre, "un atacant puternic şi rapid", "foarte periculos cu spatele la poartă", şi s-a arătat mulţumit de transferurile făcute de echipa lui.

Căpitanul Vadis Odjidja a subliniat şi el că este important ca Viitorul să nu fie subestimată.

"Trebuie să ştim că nu va fi un meci lejer. Va trebui să fim determinaţi. A fost o adevărată uşurare să aflăm că vom juca în cupele europene, astfel că acum nu trebuie să lăsăm să treacă această şansă nesperată de a ajunge în grupe, după eliminarea dezamăgitoare în faţa lui Bordeaux, anul trecut. (...) Echipa nu s-a schimbat mult faţă de sezonul trecut şi asta e un avantaj. Pornim având bazele deja puse. Nu rămâne decât să nu luăm gol mâine (joi - n. r.) şi să sperăm că vom înscrie câteva goluri", a spus Odjidja.

Meciul KAA Gent - FC Viitorul Constanţa va avea loc joi 25 iulie, de la ora 21:30 (ora României), în prima manşă din turul al doilea preliminar al Europa League. Returul se va disputa pe 1 august, la Ovidiu.