CFR Cluj s-a impus la limită în fața celor de la Maccabi Tel Aviv, scor 1-0, în prima manșă a turului II preliminar al Champions League. Autorul unui hat-trick cu Astana, Omrani a fost din nou decisiv pentru campioana României. Atacantul a înscris unicul gol al partidei de pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu", în minutul 22.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Dacă va trece de Maccabi Tel Aviv, campioana României o va întâlni pe câștigătoarea dintre Celtic Glasgow (Scoția) și Nomme Kalju (Estonia). În turul trei preliminar, echipa lui Dan Petrescu ar urma să joace primul meci pe teren propriu, la 6/7 august, iar returul la 13 august, în deplasare.
  • Dacă va fi eliminată de Maccabi Tel Aviv, CFR Cluj va juca în turul trei preliminar UEFA Europa League cu învingătoarea dublei dintre Tre Penne (San Marino) şi Suduva (Lituania). În al treilea tur preliminar al Europa League, campioana României ar urma să joace primul meci acasă, la 8 august, iar returul la 15 august, în deplasare.

Ce au spus cei doi antrenori:

"A fost un meci foarte greu, un adversar foarte puternic. Au jucători foarte buni în atac, au avut ceva probleme în apărare, dar e o echipă foarte bună, cu un nivel peste Astana. Dn păcate, nu am reuşit să dăm şi al doilea gol, dar pur şi simplu nu am putut. În retur va fi un vacarm, stadionul va fi plin, fanii sunt vulcanici, va fi foarte greu, au calitate mare. Vom avea viaţă grea în retur, trebuie să facem un meci perfect, Arlauskis să prindă un meci bun, apărarea la fel şi să avem şi noroc", a declarat Dan Petrescu la Digisport.

"Nu este un rezultat bun pentru noi. A fost primul nostru meci oficial al sezonului, CFR mai are meciuri, are mai multă încredere. Sigur putem face un meci bun în retur şi să ne calificăm. Am avut momentele noastre bune de a marca, dar am greşit, dar putem câştiga în meciul retur. Cel mai important lucru pentru noi este Liga Campionilor. Nu m-a surprins în niciun fel CFR Cluj", a declarat Vladimir Ivic la Digisport, potrivit News.ro.

Au evoluat următoarele echipe:

CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Culio, Bordeianu, Djokovic (Sylla 79') - Deac (Pereira 90+1'), Rondon (Păun 72'), Omrani. Antrenor: Dan Petrescu

Maccabi Tel Aviv: Gianniotis - Kandil, Piven, Jair Amador, Davidzada - Cohen (Micha 55'), Peretz, Glazer, Rikan - Schechter (Atar 83'), Ofoedu (Blackman 68'). Antrenor: Vladimir Ivic

Cartonaşe galbene: Djokovic 43' / Kandil 80'

Cele mai importante momente ale meciului din Gruia:

Final de meci. CFR Cluj - Maccabi Tel Aviv 1-0

80' Burcă execută o lovitură liberă de la mijlocul terenului, dar mingea trece peste poarta israelienilor

62' Ofoedu șutează puternic de la marginea careului de 16 metri, balonul trece puțin peste poarta lui Arlauskis

49' Ocazie uriașă pentru CFR Cluj. Rondon trece de un adversar, scapă singur cu portarul, însă ratează incredibil.

46' Sanchez a fluierat startul reprizei secunde

S-a încheiat prima repriză. CFR Cluj - Maccabi Tel Aviv 1-0

45' Ofoedu este găsit liber în careu, șutează cu exteriorul, dar mingea se oprește în plasa laterală

36' Bordeianu centrează din corner pe bara a doua, Omrani scapă din marcaj, dar nu poate relua cu capul

26' Ocazie pentru Maccabi! Cohen execută o lovitură liberă de la distanță, Kandil deviază cu capul, dar mingea se duce pe direcția lui Arlauskis, care reține fără probleme

22' Gool CFR Cluj! Schemă a ardelenilor la un corner. Deac centrează perfect, iar Omrani trimite cu capul și îl învinge pe Gianniotis. CFR Cluj - Maccabi Tel Aviv 1-0

18' Ocazie importantă pentru CFR Cluj. Omrani centrează pentru Rondon în fața porții, însă fundașii lui Maccabi reușesc să respingă în corner

15' Niciuna dintre cele două echipe nu riscă în acest început de meci. Se joacă prudent, iar ocaziile de gol întârzie să apară

1' A început meciul. Oaspeții au avut lovitura de start

CFR Cluj îşi continuă campania din preliminariile Champions League, miercuri urmând să se dueleze cu Maccabi Tel Aviv, campioana Israelului, în turul al doilea. Partida tur are loc pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu", de la ora 21:00, putând fi urmărită în direct pe Digi Sport 1, Look Plus și LiveScore pe Hotnews.ro.

Echipele de start:

CFR: Arlauskis - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Culio, Bordeianu, Djokovic - Deac, Rondon, Omrani

Rezerve: Vâtcă - Sylla, Păun, Pereira, Costache, Mureșan, Peteleu

Absenți: Țucudean (indisponibil), J. Fernandez, Petrila, Itu (neincluși pe lista UEFA)

Antrenor: Dan Petrescu

Maccabi: Gianniotis - Kandil, Piven, Amador, Davidzada - Cohen, Peretz, Glazer, Rikan - Ofoedu, Shechter

Rezerve: Tenenbaum - Blackman, Micha, Atac, Baltaxa, Geraldes, Barsky

Absenți: Sheran Yeini (accidentat)

Antrenor: Vladimir Ivic

Meciul va fi arbitrat de spaniolul José Măría Sánchez. Acesta va fi ajutat de asistenţii Raúl Cabanero şi José Gallego Garcia. Rezervă va fi Santiago Jaime Latre.

Maccabi Tel Aviv are în palmares 23 de titluri de campioană, 23 de Cupe ale Israelului, patru Supercupe și două Ligi ale Campionilor Asiei. În sezonul trecut, adversara CFR-ului a terminat pe primul loc în campionat, la 22 de puncte de Maccabi Haifa, echipa clasată pe locul 2, cu un golaveraj impresionant: 57-12.

Maccabi Tel Aviv are un lot în valoare de 21,08 milioane de euro, conform transfermarkt.com. Formația pregătită de Vladimir Ivic (42 de ani) nu a început campionatul, însă în weekend a câştigat primul trofeu al sezonului: Supercupa Israelului, după o victorie cu 1-0 împotriva celor de la Yehuda, singurul gol al partidei fiind marcat de Schoenfeld.

Returul se va juca marți, 30 iulie, de la ora 20:00, în Israel.