Acum este oficial. Cele mai negre gânduri în legătură cu accidentarea mijlocașului Marco Asensio au fost confirmate. Real Madrid a făcut anunțul oficial în legătură cu starea jucătorului în vârstă de 23 de ani, transmite Mediafax.

Marco Asensio, accidentare grava in amicalul cu ArsenalFoto: realmadrid.com

"În urma investigațiilor făcute jucătorului nostru Marco Asensio de Serviciile Medicale din cadrul clubului Real Madrid reiese diagnosticul: ruptură a ligamentului încrucișat anterior și ruptură de menisc extern al genunchiului stâng. Jucătorul va fi supus unor intervenții chirurgicale în zilele următoare", se arată în comunicatul emis de Real Madrid.

În amicalul disputat contra formaţiei londoneze, Arsenal, marți, 23 iulie, după ce a marcat golul care a adus egalarea şi a avut evoluţii spectaculoase, a venit un moment dificil pentru jucătorul spaniol. În minutul 64, Asensio a căzut la pământ în urma unui duel cu Aubameyan, mijlocașul lui Real a călcat prost, piciorul a rămas în gazon și genunchiul i-a cedat. A fost nevoie de ambulanţă pentru a-l scoate de pe teren, după care a fost transportat la spital.

Potrivit jurnaliştilor de la Marca, Asensio i-a "înnebunit pe jucătorii lui Arsenal, dar şi pe spectatorii din Washington", care l-au aplaudat pentru fazele reuşite în timpul meciului. La final, după accidentare, oamenii prezenţi pe stadion i-au strigat numele şi l-au aplaudat din nou, dar de data aceasta cu o dorinţă de a nu fi păţit ceva grav.

După victoria la penalty-uri cu Arsenal, scor 3-2, în cadrul conferinţei de presă, tehnicianul Zinedine Zidane a precizat:

"Suntem îngrijoraţi, este genunchiul. A plecat direct la spital pentru a face investigaţii. Dar veştile sunt proaste, iar asta este cea mai grea zi a noastră. Suntem afectaţi".

VIDEO International Champions Cup: Real Madrid, victorie la penaltiuri cu Arsenal - Accidentare gravă pentru Marco Asensio