Atacantul brazilian Neymar este urmărit de autorităţile fiscale spaniole pentru taxe neplătite de 35 de milioane de euro, informează El Mundo, citat de presa internaţională.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fiscul spaniol a notificat un tribunal din Barcelona că va confisca suma de 26 de milioane de euro ce reprezintă un bonus pe care FC Barcelona trebuia să i-l achite lui Neymar pentru ultima prelungire a contractului.

Cu un an înainte de a pleca la PSG, Neymar şi-a prelungit contractul cu FC Barcelona. Potrivit unei clauze din noua înţelegere, clubul catalan trebuia să-i achite jucătorului un bonus de prelungire.

În vara anului 2017, PSG a plătit clauza de reziliere a contractului fotbalistului cu Barcelona, în valoare de 222 de milioane de euro şi jucătorul a plecat la Paris. Din acest motiv, catalanii au decis să nu-i mai plătească 26 de milioane de euro, sumă rămasă din bonus.

Jucătorul a dat în judecată clubul "blaugrana", cerând cei 26 de milioane de euro, iar fiscul spaniol a notificat tribunalul pe rolul căruia se află această speţă că, în cazul în care va decide în favoarea atacantului, banii vor fi confiscaţi, scrie News.ro.