Virgiliu Postolachi (19 ani) a fost cooptat de Paris Saint-Germain în lotul primei echipe şi a înscris un gol, marţi seară, în partida amicală disputată contra lui Dynamo Dresda, scor 6-1, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fotbalistul născut la Edineţ (Republica Moldova), dar care a dobândit cetăţenia română în 2018, a fost introdus de Thomas Tuchel în minutul 57 al partidei de la Dresda. Postolachi a marcat patru minute mai târziu, în urma unei centrări venite de la Kylian Mbappe. Golul spectaculos al tânărului jucător, care doar a şters balonul, a fost comparată de beIN Sports cu una dintre reuşitele lui Ibrahimovic: “Postolachi ne-a adus aminte de Zlatan prin golul său cu călcâiul“.

Golul lui Postolachi a dus scorul la 5-0 pentru PSG. Campioana Franţei mai înscrisese prin Mbappe (6’, 18’), Draxler (18’) şi Zagre (48’). Aouchiche a înscris ultimul gol al lui al lui PSG, în minutul 71, iar Moussa Kone a marcat golul de onoare pentru Dynamo Dresda, în minutul 76, din penalty.

Postolachi nu se află la prima reușită în tricoul lui PSG. Atacantul a înscris spectaculos şi în vara anului trecut, la International Champions Cup, într-o partidă cu Atletico Madrid. În sezonul trecut, acesta a evoluat la echipa secundă a parizienilor.

Virgiliu Postolachi a devenit cetăţean român în septembrie 2018. Fostbalistul este eligibil pentru echipele naţioanale ale României. În vârstă de 19 ani, atacantul moldovean a refuzat să evolueze pentru Moldova şi Franţa, manifestându-şi intenţia pentru a juca în prima reprezentativă a ţării noastre.

Vezi mai jos reușita superbă a lui Postolachi: