Răzvan Marin (23 de ani) a debutat, duminică, la Ajax Amsterdam. Românul a fost titular pentru formaţia olandeză în partida amicală cu vicecampioana Turciei, Başakşehir, scor 2-1, scrie Mediafax.

Razvan MarinFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mijlocaşul a făcut parte din primul 11 trimis în teren de antrenorul Erik ten Hag şi a purtat tricoul cu numărul 7. Folosit la mijlocul terenului, în sistemul clasic al olandezilor, 4-3-3, Marin a fost responsabil cu fazele fixe, executând atât cornerele, cât şi loviturile libere.

Răzvan Marin a evoluat timp de 45 de minute, Erik ten Hag schimbând toţi jucătorii de câmp la pauză. Ajax a punctat prin Dolberg, în minutul 28, şi prin autugolul lui Gunok, din minutul 71. Turcii au redus din diferenţă prin Frei, în minutul 76.

Echipa lui Ajax din prima repriză: Varela - Veltman, Schuurs, Blind, Dest - Eiting, Marin, Van de Beek - Dolberg, Tadic, Promes

Echipa lui Ajax din a doua repriză: Varela - Kristensen, Magallán, Pierie, J. Timber - Ekkelenkamp, De Wit, Schöne - Lang, Huntelaar, Labyad

Răzvan Marin ar putea debuta într-un meci oficial al lui Ajax în Supercupa Olandei, contra lui PSV Eindhoven, pe 27 iulie.

Mijlocaşul crescut la Academia Hagi a fost transferat de Ajax, în această vară, de la Standard Liege, pentru 12,5 milioane de euro. Marin a semnat un contract valabil până în 2024.