Fostul internaţional englez Peter Crouch, în vârstă de 38 de ani, şi-a anunţat retragerea din activitatea de fotbalist, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

“După multe discuţii în această vară, am decis să mă retrag din fotbal! Sportul nostru minunat şi-a dat totul. Le sunt recunoscător tuturor celor care m-au ajutat să ajung acolo şi să stau acolo atât de mult timp”, a notat Crouch pe Twitter. “Dacă mi-aţi fi spus la 17 ani că voi juca la Cupe Mondial, voi ajunge într-o finală de Liga Campionilor, voi câştiga Cupa Angliei şi voi ajunge la 100 de goluri în Premier League v-aş fi evitat cu orice preţ. A fost un vis devenit realitate”, a adăugat el.

Peter Crouch, ultima dată component al echipei Burnley, a mai evoluat de-a lungul carierei la Tottenham, Queens Park Rangers, Portsmouth, Aston Villa, Norwich City, Southampton, Liverpool şi Stoke City. Cu Liverpool, a câştigat Cupa Angliei în 2006, Supercupa Angliei în 2006, şi a ajuns în finala LC în 2007. Crouch a jucat în 468 de meciuri din Premier League şi a marcat 108 goluri.

Pentru naţionala Angliei, Crouch a jucat în 42 de meciuri, în perioada 2005-2020, şi a înscris 22 de goluri. Atacantul a participat la ediţiile din 2006 şi din 2010 ale Cupei Mondiale.