Universitatea Craiova a început cu dreptul sezonul european, impunându-se cu 3-2 în fața celor de la Sabail, pe stadionul Bayil din Baku, în primul tur preliminar al Europa League. Pentru echipa lui Corneliu Papură a fost prima victorie în cupele europene după o pauză de 26 de ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

Au marcat: Ramazanov ’33, ‘82 / Mateiu ’13, Bancu ’51, Roman ‘67

Au evoluat echipele:

Sabail: Bozinovski - Abbasov, Yunuszada, Rahimov (Yagublu ‘84, Erico - Cociuc, Essien (Duventru ’59), Amirguliyev - Abbasov, Ramazanov, Hamdi (Muradbayli ’72). Antrenor: Aftandil Hajiyev

Universitatea Craiova: Pigliacelli - Martic, Kelic, Acka, Bancu - Ivanov, Mateiu, Qaka – Bărbuţ (Ioniţă ’73), M. Roman (Fortes ’68), Vătăjelu (Baiaram ’90). Antrenor: Corneliu Papură

Cartonaşe galbene: Erico ’73, Ramazanov ‘87/ Martic ‘7

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Malta, cu Fyodor Zammit, central, Duncan Sultana şi Theodore Zammit, asistenţi, şi Mario Apap, rezervă.

Partida retur va avea loc peste o săptămână, la Craiova. Dacă va trece de Sabail, Universitatea Craiova va juca în turul doi preliminar cu învingătoarea dintre Honved Budapesta şi Zalgiris Vilnius. Meciurile din această fază se vor disputa la 25 iulie şi 1 august.

Papură: "Am meritat pe deplin victoria. Dacă ne considerăm deja calificaţi suntem într-o mare eroare"

“În ceea ce priveşte jocul, cred că am dominat şi am meritat pe deplin victoria. Cred că puteam să înscriem mult mai multe goluri, ne-am creat ocazii destul de mari. Păcat că nu am reuşit. Ce trebuie să remarc este o atitudine bună a jucătorilor mei. În acelaşi timp, pentru clubul meu este prima victorie în cupele europene după 26 de ani. Este un lucru bun, mă bucur foarte mult pentru echipa mea. Din moment ce am înscris trei goluri în deplasare, avem prima şansă în a ne califica. Nu văd altă opţiune. Dar cel mai important lucru este să rămânem concentraţi. Dacă ne considerăm deja calificaţi, suntem într-o mare eroare”, a spus Papură în conferinţa de presă de după meci, potrivit News.ro.

Cine este FK Sabail

FK Sabail a fost fondată în urmă cu trei ani și evoluează în prima ligă din Azerbaidjan din 2017. Echipa nu are niciun trofeu în palmares.

Adversara oltenilor are un lot în valoare de 7,7 milioane de euro, potrivit transfermarkt.com.

În sezonul trecut, FK Sabail a terminat pe locul 3, cu 41 de puncte în 28 de meciuri: 12 victorii, 5 remize, 11 înfrângeri (Golaveraj: 34-37). Antrenorul formației este Aftandil Hadzhiyev (37 de ani).

FK Sabail își desfășoară meciurile de pe teren propriu pe ASCO Arena din Baku. Stadionul are o capacitate de 5.000 de locuri.