FIFA a anunţat că echipele ai căror suporteri vor avea un comportament discriminatoriu sau vor apela la scandări rasiste de natură să întrerupă un meci vor fi drastic pedepsite, inclusiv cu pierderea meciului la masa verde, scrie L'Equipe, conform Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit sursei citate, FIFA a modificat reglementările disciplinare în astfel de situaţii, când un arbitru ar fi nevoit să întrerupă un meci ca urmare a incidentelor de acest gen din tribune.

"Cu excepţia unor circumstanţe excepţionale, dacă un meci este în cele din urmă oprit de arbitru din cauza comportamentului rasist şi/sau discriminatoriu, acesta va fi declarat pierdut la masa verde. Sancţiunea va viza echipa a cărei susţinători sunt responsabili pentru incidente şi se va aplica inclusiv la Cupa Mondială. După ce crainicul de pe stadion va face un prim anunţ de avertizare, arbitrul poate întrerupe meciul cu trimiterea jucătorilor la vestiare, iar ulterior îl poate opri definitiv dacă incidentele persistă'', menţionează FIFA.

Spre deosebire de vechea reglementare, acum se precizează sfera de insulte şi comportamentele considerate discriminatorii: cele care vizează "culoarea pielii, originea etnică, geografică sau socială, sexul, dizabilitatea, orientarea sexuală, limba, religia, opiniile politice, averea, locul naşterii sau orice alt statut''.

Acest cod disciplinar se aplică numai la meciurile care se dispută sub egida FIFA.