​Atacantul brazilian Neymar, care nu a fost prezent luni la reluarea antrenamentelor alături de coechipierii săi de la Paris Saint-Germain, va fi convocat săptămâna viitoare, la sosirea sa la Paris, de conducerea clubului francez de fotbal în vederea unei sancţiuni sau a anulării primei de etică pentru luna iulie, informează cotidianul L'Equipe, citat de Agepres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un lucru însă este cert, faptul că jucătorul brazilian nu va fi prezent la Dresda, marţea viitoare, pentru primul meci amical al lui PSG din acest sezon.

Al doilea antrenament al parizienilor, desfăşurat marţi, s-a derulat după un mod similar cu primul, iar tinerii jucători prezenţi luni pe Camp des Loges s-au deplasat la spitalul american din Neuilly-sur-Seine pentru o serie de teste fizice. Totodată, cei mai experimentaţi jucători şi internaţionalii, precum Mbappe, Areola sau Draxler, s-au aflat pe terenul centrului de antrenament unde a fost prezent şi Leonardo, directorul sportiv, şi Jean-Claude Blanc, directorul general delegat al clubului.

Neprezentarea atacantului internaţional brazilian la reunirea lotului de luni a stârnit nemulţumirea conducerii clubului parizian, însă tatăl său i-a luat imediat apărarea, declarând pentru postul Fox Sports că echipa era la curent cu agenda lui Neymar, iar întoarcerea sa va avea loc, aşa cum era stabilit, pe data de 15 iulie.

Directorul sportiv al lui PSG, Leonardo, a afirmat luni că "Neymar poate să plece de la PSG dacă există o ofertă care să mulţumească pe toată lumea".

"Neymar poate să plece de la PSG (în această vară), dacă există o ofertă care să convină tuturor. Dar azi, nu ştim dacă cineva vrea să-l cumpere, nici pentru ce preţ", a indicat directorul sportiv al grupării pariziene.

Întrebat în legătură cu contactele cu Barcelona, club pe care Neymar l-a părăsit în 2017 în schimbul sumei de 222 milioane euro în favoarea lui PSG, Leonardo a asigurat că "nu a primit nicio ofertă".

Presa catalană relatase, recent, că Barca şi Neymar au ajuns la un acord în privinţa unui contract pe cinci ani, în contextul în care starul brazilian a acceptat un salariu redus cu aproape jumătate faţă de cel de la PSG. Neymar ar urma să încaseze un salariu anual net de 24 milioane euro, apropiat de cel pe care îl avea la clubul catalan înainte de a pleca la PSG în 2017. Neymar încasează la PSG, potrivit presei, un salariu anual de peste 35 milioane euro.

De asemenea, conform presei, Neymar ar fi acceptat să renunţe la plângerea depusă în Spania contra clubului catalan care nu i-a vărsat o primă de 26 milioane euro la prelungirea contactului său.

PSG a plătit suma record de 222 milioane euro pentru transferul lui Neymar în 2017 şi a evocat o posibilă despărţire de vedeta braziliană, asupra căreia planează acuzaţii de viol. În tranzacţia pentru Neymar, Barca ar putea include jucători precum Coutinho, Ousmane Dembele sau Nelson Semedo.