Megan Rapinoe, căpitanul selecţionatei Statelor Unite, a fost desemnată cea mai bună jucătoare de la Cupa Mondială de fotbal feminin ediţia 2019, duminică la Lyon, după finala câştigată de americance în faţa reprezentativei Olandei (scor 2-0), informează AFP, potrivit Agerpres.

Megan Rapinoe, cea mai buna jucatoare la CMFoto: fifa.com

Rapinoe a intrat totodată în posesia trofeului rezervat golgheterei competiţiei. Ea a înscris în total şase goluri de la debutul competiţiei, la fel ca şi compatrioata sa Alex Morgan şi englezoaica Ellen White, însă a primit trofeul deoarece reuşitele sale au fost realizate într-un timp mai scurt petrecut pe teren.

În timpul finalei de duminică, Megan Rapinoe a deschis scorul după o oră de joc, în urma unui penalty acordat după consultarea arbitrajului video. Americanca a strălucit în optimile de finală, împotriva Spaniei, precum şi în partida din sferturile de finală, în faţa Franţei, în care a reuşit câte o "dublă", înainte de a rata semifinala cu Anglia, din cauza unei accidentări.

În afara terenului, Rapinoe s-a remarcat prin angajamentul său împotriva discriminării şi a anunţat că va refuza să meargă la Casa Albă, în cazul unei invitaţii din partea lui Donald Trump, afirmând că preşedintele "nu luptă pentru aceleaşi lucruri ca şi noi".

VIDEO Fotbal feminin: Naționala SUA, campioană mondială pentru a patra oară

VIDEO Infantino și Macron au fost huiduiți de public la ceremonia de premiere a câștigătoarelor Cupei Mondiale la fotbal feminin

Fotbalista ​Megan Rapinoe nu va merge la Casa Albă, dar a acceptat o invitaţie la sediul Congresului