​Publicul prezent la stadionul din Lyon, duminică, la finala Cupei Mondiale la fotbal feminin, i-a huiduit pe preşedintele FIFA, Gianni Infantino, şi pe preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, la ceremonia de premiere. Fanii americani cer drepturi egale cu cele din fotbalul masculin pentru echipa feminină, care a câştigat pentru a patra oară CM, relatează Reuters, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Echipa SUA s-a impus în finală în faţa naţionalei Olandei, scor 2-0.

Macron şi Infantino au fost trataţi cu ostilitate de suporteri când se apropiau de podiumul pe care a avut loc ceremonia, spre deosebire de Megan Rapinoe, primită ca o eroină de zecile de mii de spectatori. Ea fost desemnată cea mai bună jucătoare de la Cupa Mondială 2019.

Căpitanul naţionalei SUA, principala voce din fotbalul feminin care a cerut drepturi egale, a înscris duminică un gol din penalti, lovitură de la 11 metri acordată după consultarea VAR (’61). Opt minute mai târziu, Rose Lavelle a stabilit scorul final, 2-0. Pentru americance este al patrulea titlu mondial, după cele obţinute în 1991, 1999 şi 2015.

Sâmbătă, Megan Rapinoe a criticat FIFA, spunând că forul nu respectă fotbalul feminin. Ea a precizat că este incredibil faptul că FIFA a permis ca în aceeaşi zi cu finala CM la fotbal feminin să aibă loc şi finalele Copa America şi Gold Cup.