Argentina a încheiat Copa America pe locul trei, după ce a învins-o în finala mică pe Chile, scor 2-1, pe Arena Corinthians din Sao Paolo. Cel mai controversat moment al partidei s-a petrecut în minutul 37, când Lionel Messi şi Gary Medel au primit cartonaș roșu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Argentinienii conduceau deja cu 2-0 după golurile lui Aguero (12') şi Dybala (22'), când a avut loc conflictul dintre Messi și Medel.

Totul a pornit de la o fază la care Medel încerca să protejeze mingea să iasă afară, în timp ce Messi l-a îmbrâncit pe chilian la linia de margine. Gestul lui Messi l-a înfuriat pe Medel, care l-a lovit cu capul și pieptul pe starul Argentinei. Ambii jucători au primit cartonaș roșu și au fost eliminați.

Pentru Lionel Messi este doar al doilea cartonaș roșu al carierei. Precedentul a fost încasat la debutul său pentru naționala Argentinei, la 18 august 2005, într-un amical cu Ungaria, la Budapesta. Atunci a fost eliminat la doar 44 de secunde de la intrarea pe teren, după ce și-a lovit intenționat cu piciorul un adversar care l-a tras de tricou.

Chile a redus din diferență în minutul 59, după ce Vidal a transformat un penalty. S-a terminat 2-1 pentru Argentina, care încheie competiția pe locul trei. Argentina are 14 trofee în Copa America, în timp ce Chile are două, ambele câștigate la ultimele ediții (2015 și 2016).

Finala mare va avea loc duminică, de la ora 23:00 (ora României), între Brazilia și Peru, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Rezumatul partidei Argentina vs Chile.

Vezi mai jos conflictul dintre Messi și Medel:

Premierea celor două echipe:

În partida de la Sao Paulo, la care au asistat 44.269 de spectatori, au evoluat formaţiile:

Argentina: Franco Armani - Juan Foyth, German Pezzella, Nicolas Otamendi, Nicolas Tagliafico - Rodrigo de Paul, Leandro Paredes, Giovani Lo Celso (Ramiro Funes Mori, 90) - Lionel Messi, Paulo Dybala (Angel Di María, 67), Sergio Aguero (Matías Suarez, 81). Selecţioner: Lionel Scaloni.

Chile: Gabriel Arias - Paulo Díaz, Mauricio Isla, Gary Medel, Gonzalo Jara (Guillermo Maripan, 50), Jean Beausejour - Erick Pulgar, Charles Aránguiz (Nicolás Castillo, 83), Arturo Vidal; Eduardo Vargas,Alexis Sanchez (Junior Fernandesm 17). Selecţioner: Reinaldo Rueda.

Arbitru: Mario Díaz (Paraguay).