​Clubul Atletico Madrid a emis, vineri, un comunicat, în care acuză FC Barcelona şi pe jucătorul Antoine Griezmann de lipsă de respect faţă de gruparea madrilenă şi faţă de suporterii săi, informează marca.com, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"La 14 mai, Antoine Griezmann i-a informat pe Miguel Angel Gil Marin, pe Diego Simeone şi pe Andrea Berta de decizia lui de a părăsi clubul la finalul sezonului. În zilele ce au urmat întâlnirii, Atletico Madrid a înţeles că Barcelona şi jucătorul ajunseseră la un acord încă din luna martie, mai exact în zilele de după manşa a doua a întâlnirii cu Juventus din Champions League. Ei au negociat termenii unui astfel de înţelegeri încă de la jumătatea lunii februarie", se arată în comunicatul citat.

Clubul din Madrid confirmă întâlnirea dintre preşedintele Miguel Angel Gil Marin şi directorul executiv al FC Barcelona, Oscar Grau.

"Domnul Grau şi-a exprima intenţia ca, odată ce clauza de reziliere a contractului jucătorului a scăzut de la 200 de milioane la 120 de milioane de euro, să ceară o amânare a plăţii sumei sus-menţionate a clauzei de reziliere, valabilă de la 1 iulie. Bineînţeles, răspunsul clubului Atletico Madrid a fost negativ, înţelegând că atât Barcelona, cât şi jucătorul au dat dovadă de lipsă de respect faţă de gruparea noastră şi faţă de suporterii săi. Ca urmare, azi, Atletico Madrid i-a cerut jucătorului, prin sora sa, prin agentul şi prin avocatul săi, să se prezinte, duminică, la cantonament, în vederea reluării antrenamentelor pentru noul sezon, în concordanţă cu prevederile contractului său", a precizat gruparea madrilenă.

Acest comunicat vine după ce preşedintele FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, a declarat că directorul general al clubului catalan, Oscar Grau, s-a întâlnit, joi, cu preşedintele clubului Atletico Madrid, Miguel Angel Gil Marin, pentru a discuta transferul lui Antoine Griezmann.

"Este primul contact între cele două cluburi pe acest subiect", a spus Bartomeu, vineri, fără a oferi alte detalii.

Marca notează că Barcelona va plăti clauza de reziliere a contractului francezului cu Atletico, de 120 de milioane de euro, dar caută o modalitatea de a reduce taxele care ar trebui achitate în acest caz.

Citește și:

Barcelona a recunoscut interesul pentru Antoine Griezmann