Nicolae Stanciu (26 de ani) a fost prezentat oficial de Slavia Praga. Internaţionalul român a semnat un contract valabil pe cinci ani cu marea rivală a fostei sale echipe, Sparta Praga, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prima reacţie a lui Stanciu: "A fost o decizie foarte grea, dar sunt fericit că m-am întors la Praga. Le mulţumesc foarte mult celor de la Slavia pentru această oportunitate", a spus Stanciu, după ce a semnat cu Slavia.

Stanciu a intrat recent într-un conflict cu arabii după ce nu şi-a primit banii. Lucrurile au părut că s-au rezolvat între timp, dar Stanciu nu a mai fost dispus să rămână la Al-Ahli. Impresarul jucătorului, soţia lui Laurenţiu Reghecampf, a început să-i caute o echipă în Europa, iar în cele din urmă a ajuns la un acord cu Slavia Praga.

Stanciu revine în Europa

Stanciu a adunat 34 de jocuri pentru Sparta Praga, reuşind să marcheze zece goluri şi să paseze decisiv în tot atâtea rânduri. Conform site-ului Transfermarkt, Nicolae Stanciu are o cotă de piaţă de 3.5 milioane de euro.

Nicolae Stanciu a început fotbalul la Unirea Alba Iulia, iar de-a lungul carierei a mai evoluat pentru FC Vaslui, FCSB, Anderlecht şi Sparta Praga.

Slavia Praga este campioana en-titre a Cehiei. Cel mai valoros jucător din lotul pregătit de Jindrich Trpisovsky este mijlocaşul defensiv Tomas Soucek, căruia site-ul Transfermarkt îi oferă o cotă de 7 milioane de euro.

La Slavia este legitimat şi fundaşul Michael Ngadeu Ngadjui, care în trecut a evoluat pentru FC Botoşani. Stanciu va fi al cincilea cel mai valoros jucător din lotul Slaviei, după Tomas Soucek, Ngadeu Ngadjui, Simon Deli şi Alex Kral.