​FRF notează, joi, pe site-ul oficial, că la Bucureşti va veni cel puţin o echipă de top mondial şi european la Euro-2020, conform predicţiilor.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

“UEFA EURO 2020 va fi cea mai grandioasă ediţie a Campionatului European. Cu o desfăşurare în 12 ţări şi cu 3 milioane de bilete pentru suporteri, se vor celebra 60 de ani de la primul EURO. Bucureştiul, unul dintre oraşele-gazdă, va simţi din plin amploarea acestei sărbători. Şi când vorbim de spectacol ne gândim la nume de echipe mari care, probabil, vor juca pe Arena Naţională şi vor aduce la Bucureşti fani entuziaşti care să-şi susţină echipa.

E adevărat, nu se ştie acum cine va juca în grupa C de la Bucureşti şi e greu să te hotărăşti să-ţi iei bilet la stadion. Se pot face, însă, mici calcule şi predicţii. Aşadar, dacă ne uităm pe clasamentul FIFA Coca Cola (care contează la formarea grupelor valorice la tragerea la sorţi) şi la parcursul echipelor în calificările pentru EURO intuim că la Bucureşti va veni cel puţin o echipă de top mondial şi european. Cu o foarte mare probabilitate va juca, în grupa C, la Bucureşti, una dintre următoarele echipe:

  • Franţa – Campioană mondială en-titre
  • Croaţia – Vicecampioană mondială
  • Belgia – locul III la Mondiale
  • Portugalia – Campioană europeană en-titre şi Campioana Nations League

Spectacolul fotbalistic este, aşadar, garantat şi suficient de motivant să-ţi iei bilet la EURO. Mai mult decât atât, sunt 50% şanse ca acea echipă să îşi fixeze cartierul general la Bucureşti, unde va juca două meciuri din trei. Emisari ai federaţiilor respective au şi făcut prospecţia posibilelor baze de cantonament de la Bucureşti. În acest scenariu, echipa va veni şi cu suporterii proprii. Ştim că fanii din toate cele patru ţări sunt frenetici, iar Bucureştiul îi va aştepta nu doar pe stadion, ci şi într-un spectaculos Fan Zone, în Centrul Vechi sau în alte locuri de distracţie. Sărbătoarea fotbalului va ţine 30 de zile, pe toată perioada EURO 2020, şi va cuprinde tot centrul Capitalei!”, se arată pe site-ul FRF.

La Campionatul European din 2020, Arena Naţională din Bucureşti va găzdui trei meciuri în grupa C (14, 18 şi 22 iunie 2020) şi o optime de finală (29 iunie 2020). Biletele se mai pot cumpăra până pe 12 iulie, de pe platforma UEFA, scrie News.ro.