UEFA a anunțat echipa ideală de la Campionatul European de tineret, încheiat duminică seară cu victoria Spaniei. George Pușcaș, atacantul echipei naționale a României, a fost inclus în această formație, alături de jucători din Germania și Spania, finalistele competiției.

George PuscasFoto: frf.ro

Echipa ideală a CE Under 21:

Nubel (Germania) - Klostermann (Germania), Tah (Germania), Vallejo (Spania), Henrichs (Germania) - Ruiz (Spania), Dahoud (Germania), Olmo (Spania), Waldschmidt (Germania), Ceballos (Spania) - Puşcaş (România)

Observatorii tehnici UEFA care au ales echipa au fost: Peter Rudbæk (Danemarca), Mixu Paatelainen (Finlanda), Thomas Schaaf (Germania), John Peacock (Anglia), Dany Ryser (Elveţia), Ginés Meléndez Sotos (Spania).

Ediția din acest an a Campionatului European de tineret a fost câștigată de Spania, care a învins-o în finală pe Germania, campioana en-titre, scor 2-1.

România s-a oprit în semifinale, după 2-4 cu Germania. Grație prezenței în penultimul act al competiției, echipa lui Mirel Rădoi și-a asigurat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020).

George Pușcaș a marcat patru goluri la Euro, unul cu Croația (scor 4-1), unul cu Anglia (4-2), în faza grupelor, și două împotriva Germaniei, în semifinale (2-4). Trei dintre goluri au fost înscrise din penalty (cu Croația, Anglia și unul cu Germania).

Cel mai bun jucător al Campionatului European de tineret a fost desemnat mijlocaşul spaniol Fabian Ruiz.