Reprezentativa Spaniei a câștigat Campionatul European Under 21, după ce s-a impus în marea finală, la Udine, pe Stadio Friuli, scor 2-1, în fața Germaniei. Ibericii și-au luat astfel revanșa în fața nemților, care i-au învins în ultimul act al turneului din 2017.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia
  • "La Rojita" a egalat Italia la numărul de trofee câștigate la această competiție: cinci. Spaniolii au câștigat turneul în 1986, 1998, 2011, 2013 și 2017.

  • Dani Olmo a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei, în timp ce Fabian Ruiz a fost ales jucătorul turneului. Gian-Luca Waldschmidt a fost golgheterul competiției cu șapte reușite (George Pușcaș, cu patru, a fost al doilea cel mai bun marcator).

Ibericii au început mai tare partida și au deschis scorul încă din minutul 7. Fabian Ruiz a luat pe cont propriu o acțiune și l-a învins pe Nubel cu un șut în plasa laterală, de la 22 de metri. Același Fabian Ruiz l-a pus la încercare pe Nubel în minutul 69, portarul nemților a respins în față, iar Dani Olmo a fost pe fază și a trimis mingea în poartă cu o scăriță fină. Amiri a trimis un șut de la distanță în minutul 88, iar mingea a intrat în poartă după ce Jesus Vallejo a deviat-o peste portar cu capul.

Au evoluat echipele:

Spania U21: Sivera - Aguirregabiria, Nunez, Vallejo, Junior - Roca, Ruiz (Merino '78) - Olmo, Ceballos, Fornals (Mayoral '72) - Oyarzabal (Soler '55). Selecționer: Luis de la Fuente

Germania U21: Nubel - Klostermann, Tah, Baumgartl, Henrichs - Serdar (Neuhaus '61), M. Eggestein (Nmecha '78), Dahoud - Oztunali (Richter '72), Waldschmidt, Amiri. Selecționer: Stefan Kuntz

Rezultatele înregistrate de Spania la CE Under 21 2019:

  • Grupa A:

Italia vs Spania 3-1

Spania vs Belgia 2-1

Spania vs Polonia 5-0

  • Semifinale:

Spania vs Franța 4-1

  • Finala

Spania vs Germania 2-1

Naţionala Under21 a României a ajuns până în semifinale la Campionatul European, după ce a câştigat grupa C (4-1 cu Croaţia, 4-2 cu Anglia, 0-0 cu Franţa). În penultimul act al competiţiei, tricolorii au fost învinşi cu 4-2 de Germania.

Trofee câştigate la Campionatul European U21: Italia și Spania - 5, Anglia, Rusia, Olanda și Germania - 2, Suedia, Serbia, Franţa și Cehia - 1.

*Sursă foto: UEFA.com / Getty Images