Mircea Lucescu i-a felicitat pe jucătorii naționalei Under 21 a României pentru parcursul avut la Campionatul European de tineret, însă a declarat că el nu crede în generații. "Eu nu cred în generații, eu cred în educație, în organizare", a spus Lucescu.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

„Numărul 9 de la Germania (n.r. Nmecha, intrat în minutul 79) i-a pus în mare dificultate pe fundașii noștri. Nu pot decât să-i felicit pe băieți. Eu nu cred în generații, eu cred în educație, în organizare. Cred că trebuie să dai încredere jucătorilor”, a declarat Mircea Lucescu după eşecul cu 2-4 contra Germaniei, potrivit Digi Sport.

Gheorghe Hagi a declarat, după meciul din semifinale cu Germania, că generaţia fiului său, Ianis Hagi, a depăşit deja performanţele "Generației de Aur".

“Este o generaţie de excepţie, chiar dacă suntem supăraţi. Germanii au fost mai proaspeţi decât noi şi au dominat. Felicitări pentru ei (tricolori), pentru toţi, ne-au scos în stradă şi ne dau speranţe în continuare. Sper să joace pentru România în continuare, şi la echipa mare. În repriza a doua puteam mai mult, dar asta e. Trebuie să îi felicităm, să le dăm curaj. Sunt băieţi tineri şi au nevoie de susţinere. Sunt mult mai buni şi mult mai valoroşi decât înainte. Am fost aproape de finală, ne-am bătut de Germania de la egal la egal… Venim din spate şi sper să-i batem la echipa mare într-o zi”, a spus Hagi.

Aventura naționalei Under 21 a României la Campionatul European de tineret s-a încheiat în semifinale, după ce a fost învinsă de Germania, scor 2-4. Tinerii "tricolori" au condus la pauză, cu 2-1, dar două lovituri libere în finalul meciului i-au calificat pe nemți în finală.

Au marcat: Puşcaş '26 (p), '44 / Amiri '21, '90+4, Waldschmidt '51 (p), '90.