Presa internațională a avut cuvinte de laudă la adresa echipei naționale Under 21 a României după înfrângerea din semifinale cu Germania, scor 2-4. Gazzetta dello Sport a scris că "Germania s-a speriat, a fost la pământ și părea că are probleme mari, iar România a încântat în prima repriză", în timp ce spaniolii de la Marca au notat că "Germania a trebuit să sufere încă de la început în fața frumoasei echipe a României".

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

”Ce luptă în semifinală! Germania a bătut surpriza turneului, România, cu 4-2 și își poate apăra titlul de campioană europeană! Duminică visul poate deveni realitate”, scriu nemții de la Bild, potrivit Digi Sport.

Stefan Kuntz (56 de ani), selecționerul german a făcut o declarație imediat după meci: ”Ne-am întrebat la pauză dacă așa vrem să părăsim competiția. Nu pot decât să îmi scot pălăria în fața jocului băieților mei din repriza a doua”.

”Germania se califică in finală după ce a doborât o echipă încăpățânată! Mini Mannschaft a învins revelația turneului după un meci spectaculos decis în ultimele minute. Nu a fost deloc ușor în fața acestei revelații. Se părea că meciul va ajunge în prelungiri, dar nemții au profitat de două lovituri libere. România nu s-a predat după primirea golului și a reacționat prin intermediul lui Ianis Hagi și George Pușcaș”, au notat spaniolii de la Mundo Deportivo.

”Germania, prima finalistă! Super Waldschmidt a înghețat România! Dubla lui Pușcaș nu a fost suficientă! Germania s-a speriat, a fost la pământ și părea că are probleme mari, dar a reușit să recupereze și să se califice în a doua finală. România a încântat în prima repriză, dar nu va ajunge în finală. România a fost, totuși, o echipă frumoasă”, au scris italienii de la Gazzetta dello Sport.

”Duelul dintre George Pușcaș și Luca Waldschmidt, cei mai buni marcatori de la turneul final, și-a fructificat toate promisiunile. Primul a adus România în avantaj și a făcut-o să creadă în calificare. Celălalt a readus la viață Germania”, a scris L'Equipe.

”Germania a trebuit să sufere încă de la început în fața frumoasei echipe a României, în care Pușcaș și Hagi au fost protagoniști” au publicat spaniolii de la Marca.

Aventura naționalei Under 21 a României la Campionatul European de tineret s-a încheiat în semifinale, după ce a fost învinsă de Germania, scor 2-4. Tinerii "tricolori" au condus la pauză, cu 2-1, dar două lovituri libere în finalul meciului i-au calificat pe nemți în finală.

Au marcat: Puşcaş '26 (p), '44 / Amiri '21, '90+4, Waldschmidt '51 (p), '90.