​Selecţionerul naţionalei de tineret a Germaniei, Stefan Kuntz, a declarat, miercuri, că echipa României a reuşit să ajungă în semifinale la Campionatul European datorită talentului şi muncii, subliniind că la meciul de joi nu a pregătit un plan special pentru Ianis Hagi, potrivit News.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Felicit România pentru prezenţa în această semifinală, este rezultatul talentului, cumulat cu munca şi experienţa jucătorilor ce activează în Italia, Danemarca sau Austria. Ianis e un jucător extrem de bun, dar nu avem un plan special pentru el, ci pentru toată echipa. Jucătorii mei au o disciplina aparte, care mă bucură foarte mult", a declarat Kuntz, informează frf.ro.

Jucătorul Max Eggestein a declarat că temperatura ridicată va fi o problemă pentru ambele echipe. "Căldura va fi o problemă pentru ambele echipe, nu cred că e principala noastră provocare! Nu îmi amintesc de 8-0 pentru Germania la nivel U21 cu România!".

România s-a calificat pentru prima dată în semifinalele Campionatului European de tineret şi după 56 de ani la Jocurile Olimpice, în urma rezultatului de 0-0, înregistrat, luni, la Cesena, cu Franţa, în ultima etapă a Grupei C. România a câştigat grupa la golaveraj. Şi Franţa merge mai departe, în semifinale, ca echipa cea mai bună de pe locul 2.

În semifinale, joi, de la ora 19.00. România va întâlni Germania, la Bologna, iar Franţa va da piept cu Spania, la Reggio Emilia. de la ora 22.00.