​Ionuț Radu, portarul naționalei under 21 a României, a oferit un nou discurs impresionant în vestiar, de data aceasta înaintea partidei cu Franța, ultima din Grupa C. "Am plecat din nimic şi ajungem în top, unde ne e locul!", a fost mesajul transmis de căpitanul "tricolorilor", înainte ca aceștia să se califice în semifinalele Campionatului European.

Ionut Radu, discurs in vestiarFoto: Captura FRF TV

"Avem 90 de minute. Suntem la mâna noastră, suntem la mâna noastră! Toată lumea crede în noi, toată lumea e cu inima aici pentru noi, băieți! Noi n-am venit aici să facem cadou nimănui nimic. Noi am venit să jucăm pentru noi, să jucăm pentru România. O să ieșim din grupa asta câștigători, cu nouă puncte, cu o mentalitate de campioni, băi, cu o mentalitate de campioni! Pentru că avem un vis toți, toți avem un vis, toți! Nu poate să ne stea nimeni în cale pentru că suntem o echipă. Am plecat din nimic și ajungem în top, unde ne e locul. La trei, vreau să vă aud cât puteți de tare, să ne audă toată lumea: Hai România!", a spus Radu.

"Tricolorii" au ajuns, marți, la Bologna, unde vor întâlni Germania în penultimul act al competiţiei continentale. Bologna este la o oră distanţă de Forli, locul precedent de cantonament de la Euro.

România s-a calificat pentru prima dată în semifinalele Campionatului European de tineret şi după 56 de ani la Jocurile Olimpice, în urma rezultatului de 0-0, înregistrat, luni, la Cesena, cu Franţa, în ultima etapă a Grupei C. România a câştigat grupa la golaveraj. Şi Franţa merge mai departe, în semifinale, ca echipa cea mai bună de pe locul 2.

În semifinale, joi, de la ora 19.00. România va întâlni Germania, la Bologna, iar Franţa va da piept cu Spania, la Reggio Emilia. de la ora 22.00. Miercuri, de la ora 18.30, la stadionul Dall’Ara din Bologna, va avea loc conferinţa de presă a tricolorilor dinaintea confruntării cu Germania, scrie News.ro.