Presa britanică a taxat dur evoluția Angliei din meciul cu România de la Campionatul European de tineret. "Copiii lui Boothroyd au fost distruși de România, după ce au încasat patru goluri în mai puțin de 17 minute", a notat Mirror. Jurnaliștii englezi au avut însă cuvinte de laudă pentru naționala lui Mirel Rădoi: "România a fost inspirată de un nume legendar - Ianis Hagi, fiul celui mai mare jucător român din istorie, Gheorghe Hagi" sau "Coman the Destroyer".

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"A fost catalogată drept cea mai bună, talentată și tehnică echipă U21 pe care Anglia a produs-o vreodată. Dar s-a destrămat totul la Euro, după un haos total. Copiii lui Boothroyd au fost distruși de România, după ce au încasat patru goluri în mai puțin de 17 minute. Au pierdut două meciuri din două la un campionat pe care naționala spera să îl câștige", au scris jurnaliștii de la Mirror, potrivit Digi Sport.

În schimb, presa britanică a vorbit foarte frumos despre Gheorghe și Ianis Hagi: "România a fost inspirată de un nume legendar - Ianis Hagi, fiul celui mai mare jucător român din istorie, Gheorghe Hagi, a ajutat la distrugerea Angliei cu un gol și un joc foarte bun", a scris Sky Sports.

"În timp ce francezii au ratat două penalty-uri, Pușcaș nu a dat nicio șansă portarului nostru".

Cei de la TheGuardian l-au numit pe Florinel Coman: ”Coman the Destroyer” și au scris: "Blestemul românesc a lovit din nou! Spre deosebire de înfrângerea cu Franța, acum nu mai avem nicio scuză".

Henderson, taxat pentru greșeala de la primul gol al lui Florinel Coman

"Henderson a greșit incredibil. I-a alunecat mingea și a intrat în poartă. Chiar el a spus acum puțin timp că portarii au voie să facă două greșeli pe sezon. Ei bine, asta a fost una foarte mare. Portarul naționalei mici speră să îi ia locul lui David de Gea cât mai curând în poarta lui Manchester United, dar această prestație nu are nimic de a face cu forma lui bună de până acum".

"Anglia a fost umilită, alte greșeli venite pe final, așa cum a fost și meciul cu Franța. Cu patru minute de joc rămase în meciul cu România, Anglia a atras doar haos și dezastru".

Reprezentativa under 21 a României a învins, vineri, la Cesena, cu scorul de 4-2 (0-0), selecţionata Angliei, în etapa a doua a grupei C de la Campionatul European de tineret. Tricolorii au învins şi în prima etapă, scor 4-1 cu Croaţia, astfel că sunt pe primul loc în clasament, cu şase puncte.

Au marcat: Gray ’79, Abraham ‘87 / Puşcaş ’76 (penalti), Ianis Hagi ’85, Coman ’89, ‘90+3.

Clasament Grupa C:

1. România (8-3) 6 puncte

2. Franța (3-1) 6

3. Anglia (3-6) 0

4. Croația (1-5) 0

Programul grupei C:

18 iunie 2019: România – Croația 4-1, Anglia - Franța 1-2

21 iunie 2019: Anglia – România 2-4, Franța – Croația 1-0

24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00).