"România i-a aplicat o corecţie Angliei şi a accentuat presiunea asupra Franţei", a scris L'Equipe, după victoria tricolorilor în meciul de vineri, scor 4-2, din etapa a doua a Grupei C a CE de tineret, potrivit News.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"După demonstraţia neaşteptată în faţa Croaţiei, marţi (4-1), România şi-a oferit scalpul Angliei (4-2), într-un meci nebun. Englezii sunt eliminaţi. , care îi vor înfrunta pe români, luni, sunt preveniţi. Meciul a început într-un ritm frenetic, între englezii periculoşi la şuturi şi românii atât de rapizi şi eficace pe contraatac. (...) La revenirea de la vestiare, era greu de prevăzut cum ar putea pierde Anglia: dominaţia celor "trei lei" era totală. Pe linia porţii, Radu îşi multiplica intervenţiile pentru a menţine România în viaţă.

Anglia şi-a spart dinţii şi a căzut iar uşor, comiţând un al treilea penalti în două meciuri. Dar, spre deosebire de , marţi, românii nu s-au lăsat rugaţi pentru a lua conducerea. (...) România, prima în Grupa C, i-a aplicat o corecţie Angliei şi a accentuat presiunea asupra Franţei. Orice alt rezultat în afara victoriei cu Croaţia îi pune pe în pericol la acest Euro", a comentat L'Equipe.

Reprezentativa under 21 a României a învins, vineri, la Cesena, cu scorul de 4-2 (0-0), selecţionata Angliei, în etapa a doua a grupei C de la Campionatul European de tineret. Tricolorii au învins şi în prima etapă, scor 4-1 cu Croaţia, astfel că sunt pe primul loc în clasament, cu şase puncte.

Au marcat: Gray ’79, Abraham ‘87 / Puşcaş ’76 (penalti), Ianis Hagi ’85, Coman ’89, ‘90+3.

Clasament Grupa C:

1. România (8-3) 6 puncte

2. Franța (3-1) 6

3. Anglia (3-6) 0

4. Croația (1-5) 0

Programul grupei C:

18 iunie 2019: România – Croația 4-1, Anglia - Franța 1-2

21 iunie 2019: Anglia – România 2-4, Franța – Croația 1-0

24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00).