România U21 dispută vineri, de la ora 19:30 (LiveText pe HotNews.ro), al doilea meci din grupa C a Campionatului European, contra Angliei U21. În ziua meciului, jurnaliştii de la The Sun i-au dedicat un material amplu decarului Ianis Hagi.

Ianis HagiFoto: Captura The Sun

Ianis este văzut de englezi drept jucătorul în care naţionala lui Mirel Rădoi îşi pune cele mai multe speranţe la turneul final din Italia şi San Marino. Decarul de la FC Viitorul a înscris deja contra Croaţiei, iar The Sun a făcut o comparaţie cu tatăl său, Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai buni fotbalişti ai lumii din anii 90.

"Să vezi numele Hagi pe tricoul României va aduce un zâmbet sau poate chiar lacrimi pentru fanii de o anumită vârstă. De-a lungul anilor 90, Gheorghe Hagi a fost unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti ai planetei (...) Este de aşteptat ca Gheorghe să fie în Cesena pentru a-şi urmări fiul contra tinerilor englezi la duelul din grupa C, de diseară", scriu englezii.

Sursa citată a vorbit şi despre perioada mai puţin fastă a lui Ianis, când acesta se afla la Fiorentina şi a fost nevoit să se întoarcă la echipa tatălui său din pricina puţinelor oportunităţi primite din partea italienilor: "Va necesita destulă muncă ca Ianis să devină mai bun decât tatăl său având în vedere şi cele 18 luni dezamăgitoare din cariera sa petrecute la Fiorentina", informează Mediafax.

Programul grupei C:

18 iunie 2019: România – Croația4-1, Anglia - Franța 1-2

21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franța – Croația (San Marino, 22:00)

24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00)

Cum arată grupele de la CE 2019

Grupa A: Italia, Spania, Polonia, Belgia

Grupa B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria

Grupa C: Anglia, Franța, România, Croația.

  • Din cele 3 grupe se vor califica în semifinale câștigătoarele și cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.

S-ar putea să te intereseze și: